God fortsättning på er

Jahaja, då var julen över då. Jag har inte så värst mycket att skriva om men jag känner att det börjar bli dax att höra av sig lite. Jag firade jul på Ekerö hos min farbrors familj, här kommer en liten lista på alla som var där:
  • Farmor
  • Farfar
  • Pappa
  • Mamma
  • Jag
  • Lasse
  • Helena
  • Lisa
  • Sara
  • Wille (hunden)
Det vanliga gänget alltså. Vi har börjat fira där på senare år, förut var vi alltid hemma hos farmor och farfar men de orkar inte med det längre.
Fast än det var så julfint och mysigt i år så tycker jag att julstämmningen saknades, jag fattar inte vart den har tagit vägen. Jag höll på att somna mitt i den sega julklappsutdelningen som höll på från kl.19 till 23 (med en paus inräknad), det är inte likt mig. Hoppas det blir bättre nästa år.

Imorrn drar jag i alla fall ner till Borås med mamma, hela hennes släkt bor där. Vi ska bo hos min moster och hennes familj i en vecka som vi brukar, det blir nog skoj. Lite snö hade ju inte skadat men det får väl gå ändå, jag och kusinerna Daniel och Mattias får väl hoppa i lerpölar istället. Jag hör av mig när jag är hemma igen, ha det bra så länge.

Linux

image23

Visst är han fin? Han heter Tux och är den officiella linux-symbolen, har jag sagt att jag älskar linux?
Spana in de här två länkarna så förstår ni säkert varför linux (och framför allt ubuntu) är så bra.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Linux
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ubuntu

Jag känner mig så bra på datorer när jag berättar för folk att jag kör ubuntu istället för windows, de flesta fattar inte att man kan det. De senaste dagarna har jag gjort mitt system lite mer personligt, jag har fíxat nya ikoner, nytt tema, ändrat färgen på temat, skaffat ny bakgrundsbild som matchar resten och lite nya program som just jag vill ha. Nu känner jag att datorn är min. Och som en liten bonus hittade jag några nya coola effekter, nu tror jag inte det finns några fler.

50:e inlägget

Det här får bli ett litet jubileumsinlägg så här dan före dan före dopparedan.

Julen är nästan här nu, man är ledig och alla julklappar är köpta, julstämmningen är inte lika närvarande som den brukar men den dyker väl upp lagom tills Kalle Anka börjar. Avslutningsshowen som lärarna i skolan bjuder oss på när lovet börjar var ovanligt seg i år. Den bestod mest av sång och massa onödigt pladder mellan låtarna så de hinner byta om tills de ska upp igen. Lärarna kan tyvärr inte sjunga särskilt bra, det är inte så dåligt att man kan skratta åt det och inte så bra att man kan njuta av det, någonstans mittemellan antar jag. Det enda som var roligt var "nyheterna" och deras parodi på ordjakten, då drev de lite med en viss korkad person i klassen (jag säger inte att det var Philippa). När showen äntligen var slut fick vi våra betyg, jag sänkte mig i bild och kemi av någon anledning men jag höjde mig i musik och fick VG i teknik som vi började med i höstas. Nästa termin blir det nog lite bätre, då lägger de ju ihop från alla årskurser. När vi kramdes och sa farväl för att dra oss hemmåt blev vi påminnda om att när nästa termin är över kommer vi i stort sett aldrig träffas mer. Undrar hur det kommer kännas då, man vill inte känna efter redan nu. Vissa kommer jag vara överlycklig att få slippa, men de allra flesta vill man inte skiljas från. Om man sen träffas på stan om några år, kommer man ens säga hej eller går man bara förbi? Det känns konstigt att tänka så långt fram.

Tomtenissarnas tragiska jul

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Tio små tomtar i enslig gård
decimeras vid midnattstimma.
Tionde tomten i snö sjunker ner,
blir avklippt av rävsax på mitten.
Finns, som man säger, snart inte mer.
Inkråmet rinner ur snitten.

Står där så gråa vid lagårdsvägg
nio små tomtar med lusiga skägg.
Nionde tomten får istapp i knopp
far med rasande fart genom hela hans kropp.
Livsanden snabbt för den spetsade tryter
i egna blodet nu tomtekräket flyter.
Rödare tomte väl aldrig man såg,
än den som där uti drivan låg.

Innanför dörren står gröten het.
Kring åtta små munnar det slickas.
Proppar i sig av gröten, härlig och fet
tills åttan till himlen skickas.
Av gröten han åt så att kroppen sprack.
De andra skraja som sjutton stack.
På stugans väggar och gardinernas frans
strömmar åttonde tomtens hjärnsubstans.

Sju små tomtar får syn på en katt.
Katten är hungrig och svulten.
Slukar sjuan glupskt i ett skvatt,
från tårna till luvprydda skulten.
I en springa i kattens tänder
syns ett par fingrar från tomtens händer.
Katten grubblar och tänker.
Blodet skvätter och stänker.

Istäckt är sjön där tomtar går.
De är sex nu och ingen kan simma.
Så när sjätte tomten snubblar och slår
i isen ett hål, så stundar hans sista timma.
Nedsänkt i vakens nattsvarta djup,
han får sin sista iskalla sup.
Fast från båten man hämtar haken,
finns där ingen tomte i vaken.

Fem frusna tomtar skall tända en brasa
men veden är sur och vill inte ta fyr .
Nummer fem hjälper till med en spritdränkt trasa,
men snubblar själv på elden som pyr.
Han sprattlar och skriker och bannar och svär,
tills han, som det heter, ej längre är.
En medlem mindre av tomtars ätt.
Förtärs av de andra som tomtekotlett.

Fyra små tomtar skall hugga en gran
men hittar ingen som duger.
I skogen kommer en gangster från stan
och skjuter vilt med sin Luger.
Fyran han slungar sin yxa mot skurken,
men yxan är slö och monteringen murken.
Både på långt och på nära håll,
ser fjärde tomten nu ut som ett såll.

Att slakta en gris går nu tomtar tre.
De gör det med kniv som de brukar,
men trean får kniven i ljumsken, se,
när grisen vid sticket hukar.
Han undrar ängsligt var doktorn kan vara,
och börjar uppgivet ana varthän han skall fara.
Det går ej att stoppa allt blodet som sprutar
och ännu en tomte sin livsvandring slutar.

Ur sänghalmen kliver husbonn om natten.
Hans blåsa är stinn och vill tömma sitt vatten.
Han rumlar ut och halvt i dröm
tycker sig höra tidens ström.
Fast det är helt visst något annat som rinner.
Andra tomten i sörjan försvinner.
Till våren med blad och kråker
blir han till gödsel på husbonns åker.

En enda tomte går runt i natten,
söker värme och mänsklig kontakt.
Känner sig hängig och ensam som katten.
Smyger sig in i stugan fast Karo är vakt.
Att husbonn sover hans hustru tror.
Men karln går till kammarn där husan bor.
Gubben är tung och husan är tyngre.
Tomten önskar att han vore yngre.
Skulle inte ha gömt sig i husans madrass.
Kläms nu ihjäl under mänskligt lass.

Midvinternattens köld är hård.
Stjärnorna gnistra och glimma
Inga tomtar finns kvar på vår gård.
De mötte sitt ödes timma.
Månen sänker sin tysta ban.
Snön lyser vit på fur och gran.
Snön lyser vit på taken.
Endast husan är naken.

Kul dag

Det är sånna här dagar som gör att det är värt att kliva upp ur sängen på mornarna. De sista dagarna på terminen är aldrig särskilt allvarliga, så då kan man slappna av.
Vi fick våra klasströjor idag, min e grön. Fanny har ritat trycket på dem, en teckning av klassfotot nu i 9:an. Jag var sjuk när det togs men Fanny ritade in mig på kanten ändå, hon e snäll hon. Det är en munkjacka i lite halvdan kvalité, men det är väldigt kul att ha. Lite senare spelade brukspelsgruppen upp de två låtar som de har övat på hela terminen, kommer inte ihåg vilka det var men bra var de. Nästa termin är det min grupps tur att bilda ett band, hoppas det går lika bra för oss. Osså tittade vi på allas filmer idag, at last. Vår film var medelbra, två andra var sämre och två andra var bättre. Det var dagens höjdpunkt, riktigt kul filmer. Alla var samlade på en dvd som PA hade gjort. Alla grupper fick var sin och Towe ska bränna den till allihop. Ni har kanske märkt att vår film inte går att se här på bloggen längre, Towe och Sara ville inte ha den på youtube innan vi hade sett den i skolan så Simon fick ta bort den därifrån. De ville väl inte att alla i klassen skulle ha sett den innan vi skulle se den tillsammans i skolan och det kan man väl förstå. Så nu kan Simon lägga upp den igen. Så småningom kanske jag lägger upp några fler av filmerna, men det får vi se. Sist men inte minst fick vi reda på vårt betyg i musik, jag kan faktiskt stoltsera med ett MVG, naajs. Det påminner mig, vi hade ju julkonsert igår. Det finns inte så mycket att säga om den, det gick bra och alla verkar nöjda (fast jag tycker den var bättre förra året). Nu blir det inga fler julkonserter, snyft, snyft.

Nu när du ändå är ute på nätet kan du ju roa dig med det här spelet en stund (svårt att sluta när man väl har börjat): http://splume.flashbangstudios.com/

She's a rainbow

Mycket bra låt med Rolling Stones, jag hörde den i den här reklamfilmen:Undrar om de verkligen gjorde alla lerfigurer eller om det är datagjort. Snyggt i alla fall.

Redan jul?

Shit, nu närmar sig julhelgen med för stora steg. Jag är inte berädd! Vänta nån månad till, snälla! Nu gäller det är skynda. Vad vill jag ha igentligen?! Jag kommer inte på något och det börjar verkligen bli dax att informera tomten om man ska få något kul. Det brukar inte vara så här svårt, jag är helt enkelt för nöjd av mig. Det kommer bara sluta med att jag får en massa presentkort som jag är tvungen att använda innan de går ut. Då stressar man sig till butiken och köper något som man inte har tänkt igenom tillräckligt noga, inte bra. Säkert något rätt dyrt som man inte kommer ha användning av. Presentkort är jobbiga, låtsas-pengar som bara går att använda i en butik under tidspress, bra att ge bort men måttligt kul att få.
Riktigt dyra grejer kan man ju inte önska sig hur som helst, en ipod touch vill man ju självklart ha och ett ps3 vore ju inte helt fel det heller, men jag har ju redan en ipod och en ps2:a. Vad är svårast, att hitta saker att önska sig eller att ge bort?

Hoppsan, jag låter verkligen bortskämd i det här inlägget. Hur kommer det sig? Det lät ju helt annorlunda i huvudet. Hoppas ni ursäktar, ska inte upprepas...jag lovar.


Tur att det finns så många härliga saker med julen i alla fall, som till exempel...


Inte mitt jobb

image22

Teaterföreställning

Jag har inte hunnit skriva om den förrän nu så det blir ett försenat inlägg. I söndags så hade jag teaterföreställning, precis som med filmen så blev det mycket bättre än jag trodde. Hela den här terminen har varit så jobbig, vi hade inget manus utan vi hittade på allt själva vilket inte var det lättaste, massor med folk har slutat och Knäpp-Madde har börjat. Jag var helt övertygad om att jag skulle skämma ut mig (mer än vanligt altså) när dagen vi skulle spela upp kom. Men som sagt så är jag helt nöjd. Vi spelade som vanligt efter måndags-gruppen (Simons lilla grup), deras pjäs handlade om mobbing och de hade improviserat fram den. Vår pjäs hette "ORM TV", vi spelade upp barnprogram, nyheter och kortfilmen "De skeppsbrutna". Barnprogrammen bestod av "Fem myror är fler än fyra elefenter" och "Dagens visa". När vi hade spelat upp två gånger och dagen var slut fick jag massor med beröm från främlingar och folk jag känner, sånt älskar jag (hihi). Ta hemskt gärna en titt på bilderna på hemsidan.

Wrong decision II

Jippi! Nu är den till slut helt färdig! Filmen som jag har klagat och lagt ner så mycket tid på. Den blev verkligen bättre än jag hade trott. Guud va skönt att det är över, nu kan vi slappna av. Så för att visa hur mycket jag tycker om alla som läser lägger jag ut den här på bloggen. Det är nu dax för världspremiären av "Wrong decision II" (om ni mot förmodan inte vet hur jag ser ut så kan jag säga att jag är han i grön jacka som sen byter till en svart).Tack för en otroligt kul film Simon, Benne, Sara, Towe och Jonte (han hoppade in när Benne var sjuk).

RSS 2.0