Mac or PC?Äntligen en rap-låt med ett vettigt budskap :-D

Fin bild

image21

Tyckte bara att den passade på bloggen, man blir lite glad på något sätt

Studiedag

Det var på tiden att vi fick en extra dag ledigt nu, jag har jämt för mycket att göra och för lite tid. Fast det gäller att prioritera när en sån här dag dyker upp, man kan ju inte ligga och slappa när man är ledig, det är ju det skolan är till för (hehe). Morgondagens planering ser ut så här:
  1. Hälsa på min gamla lågstadie-skola för att hämta gamla teckningar som jag har gjort men glömt att ta hem (det har jag skjutit upp i typ fyra år nu). Det kan vara lite kul att känna sig stor och skrämmande för småbarn också, vem vet.
  2. Redigera film-jäveln, som vanlig börjar de andra grupperna bli klara innan vi ens har börjat. Det blir bara jag och Simon som går till skolan för att arbeta, Sara är sjuk, Towe jobbar och Benne vill vara ledig och skiter i att göra film. Vad har jag gjort för att förtjäna en sån värdelös grupp att jobba med.
  3. Vara konfirmandfadder som vanligt, hoppas det blir kul annars vet jag inte om jag har lust att kliva ur sängen imorrn.
Osså måste jag utöver det plugga till matte provet på torsdag och tyska provet på fredag. Har ingen lust med det :(

Paper can't win!

image20

Sojvets nationalsångHur tänkte ryssarna när de skrev den här igentligen?

Ledsen för uppehållet

Jag vet att jag har slarvat en hel del med att blogga de senaste veckorna, men det har varit så mycket annat att tänka på, sorry. Nu lovar jag att skärpa mig lite och höra av mig då o då så ni vet om jag fortfarande är vid liv.

Det första jag måste berätta om är min nya dator. Jag har installerat ubuntu istället för windows och det gick nästan för bra, jag stötte inte på ett enda problem! Jag är inte van vid att allt bara fungerar, jag är faktiskt fortfarande lite chockad. Så nu har jag äntligen blivit av med den förra segburken till dator.

En annan sak jag vill berätta om är gymnasiemässan som jag var på den 18 november. Det finns verkligen mycket att välja på för en liten vilsen 9:a. Alla hoppar på en med broschyrer och information om konstiga små skolor med allt från schack- till äventyrs-profiler, det gäller att veta vad man vill. Jag är mest intresserad av estetskolan Södra Latin som verkar vara jättebra, jag vill gå deras teaterinriktning men då gäller det att ha höga betyg. Haninge fira gymnasium har jag hört mycket bra om så det kanska blir min reservplan. Fredrika bremer hade öppet hus för några dagar sen så jag gick dit med mammsen och pappsen (jag sprang ihop med många från klassen som jag gick runt med också). Jag är inte så sugen på att gå där, inget bra helhetsintryck. Vi kikade in på Fredrik också, stackars blivande hantverkare, det såg så tråkigt ut så det var inte sant. Ens IQ tror jag försämras rejält om man går där i tre år.

Igår var det filmkväll med klassen hos Matte (alla fick plats utan problem, han har det verkligen inte trångt hemma). Vi tittade på inspelningar från några av våra gamla konserter och vår kolmårdenresa i 6:an, shit va små vi var. Det känns inte som det var så länge sedan men det var det tydligen, alla killar har sopran-röster och vi ser riktigt barnsliga ut ( tjejerna också förstås). Det var kul att se.

Masken är borta

Yes! Nu mår jag bra igen. Mitt virus-program upplyste mig ikväll om att jag hade virus och frågade om jag ville ta bort det, självklart. Så nu är allt bra igen, ville bara att ni skulle veta det. :-)

För att göra det här inlägget mer intressant lägger jag väl ut en liten film. Den är ganska underhållande.


Ny dator!

Igår blev det äntligen av, vi köpte datorn som jag har spanat in så länge (den med två gig, jag är inte dum). Vi beställde den på hemsidan men vi hämtade den i deras butik som ligger i slagsta. Den ser väldigt fin ut men jag har inte provat den , den här ju inget operativsystem än. Vi köpte nytt tangentbord, mus och högtalare också
(man ska ju känna att man sitter vid en helt ny dator) men loppisen där vi tänkte köpa en billig skärm stängde tidigare än vi trodde, så vi får snart gå dit igen. Musen vi köpte såg väldigt fin ut i förpackningen men den känns ganska plastig och scroll-hjulet är lite väl trögt, men jag ska inte klaga, det kunde vara värre.

Men idag är jag inte helt glad, hela dagen har varit asjobbig. Först och främst så har datorn nere hos pappa fått en mask, allt är mitt fel. Det hände igår kväll när min tyskalärare Linda skickade en zip-fil till mig och skrev med stora bokstäver på engelska att jag skulle titta på en fin solnedgång, dum som jag var accepterade jag filen och packade upp den (jag är oftast smartare än så, jag lovar). Då skriver Linda till mig och ber om hjälp med sin dator, hon har fått en mask som skickar sig själv vidare till hennes kontakter. I det ögonblicket känns det som om mitt hjärta stannar och jag berättar att jag öppnade det hon skickade
men att inget hände. Till min förtjusning upptäcker jag att mitt msn har börjat bete sig på samma sätt som Lindas, alla som loggar in möts av en zip-fil som jag skickar till dem samt en engelsk text med stora bokstäver som berättar att jag har gjort en snygg bild i photoshop som jag vill visa dem. Faaan, faaan, faaaaan! Mitt virus-program påstår att datorn är fri från virus så jag måste försöka fixa det på något annat sätt, men jag tänker inte formatera om burken. Vi får väl se om det löser sig, masken verkar inte göra mer än att skicka sig själv vidare i alla fall, så den är nog mer irriterande än farlig.
Det andra som gjorde den här dagen jobbig var att bussen var försenad på grund av snön och efter halva vägen till skolan hade någon krockat så inga bilar kunde komma förbi. Då fick jag gå resten av vägen och det är inte så kul när det ligger våt snö på marken, självklart blev jag försenad. För att klaga lite mer så kan jag säga att mina finnar var väldigt röda och stora idag och att på mentors-timmen tjafsade alla med varandra.
Puh...jobbig dag som sagt.

Skumt

AMM Data, stället där jag tänker köpa ny dator, har en ganska skum prissättning. Två datorer som båda kostar 2499kr är exakt likadana bortsett från att den ena har två gig ram-minne och den andra bara en. Jag har verkligen kollat på alla fakta men jag fattar fortfarande inte! Det är bara det som skiljer dem åt!

Kolla själva:
Dator med en gig
Dator med två gig

Man är ju ganska osmart om man inte köper den med två gig.Nördig grav

Vissa kallar mig nördig men att skaffa en sån här gravsten är lite väl extremt, till och med för mig.

image19
Vila i frid...

Opera mini

Jag höll nästan på att ge upp hoppet, men nu äntligen kom version 4 av det bästa mobil-programmet någonsin! Opera mini är en mobil-anpassad version av den norska webbläsaren opera och det är det enda vettiga sättet att surfa på i sin mobil. Webbläsaren som följer med mobiler från början är helt kassa, de kan oftast inte visa vanliga www-sidor och även om de kan det så blir det hur dyrt som helst. Opera mini visar vanliga sidor väldigt bra och med en teknik som gör den billiga att ladda, i de tidigare versionerna visades sidorna som en lång lista som anpassades till mobilens skärm. Man kan välja att ha det så i den nya versionen också, men det vill man antagligen inte. Istället visas hela sidan som en bild som man zoomar in på där man vill se bättre, ungefär som på iPhone och iPod Touch. 
Vad väntar du på?! Programmet är helt gratis och finns att ladda ner här.

image18


Miss Blue

En riktigt bra låt med Vincent. Anine Bing som spelar "miss Blue" är för övrigt hans flickvän (lyckliga sate).


Djungelboken

Visst är det lite jobbigt att det bara finns en disney-klassiker att köpa åt gången? Om man inte köper djungelboken nu så är man ju tvungen att vänta typ 40 år till, disney tjänar massor på det men det är väldigt dåligt. Jag vill ha "Skönheten och odjuret" och "Lejonkungen" men jag får väl vänta några decenium och nöja mig med djungelboken så länge. Det är synd bara att orginalet aldrig blev så känt, det var en mer vuxen version. Jag lägger ut en scen från den här på bloggen i alla fall, känsliga tittare varnas.


Hemma igen

Nu är jag tillbaks från Vallbo, det är alltid skönt att andas lite fjällluft. Jag kom hem rätt så sent och gick inte till sängs direkt så jag är lite seg just nu. Jag satt uppe och fixade med datorn. Jag mejlade nämligen supporten innan jag åkte upp för att få hjälp med brännaren och nu hackar det inte längre i alla fall.
Det känns lite häftigt att ha kastat snöboll på höstlovet, det är det nog inte många andra som har gjort. De första dagarna var det strålande höstväder men helt plötsligt slog det om helt. Det blev faktiskt ett riktigt snöoväder där uppe.
Jag vet att jag lovade lite bilder så här kommer de.

image17
Före snöovädret...

image16
...och efter.

Det var kallt som attan där uppe ska ni veta.

RSS 2.0