Nytt USB-minne

Jippi!
En ny teknikpryl är aldrig fel, framför allt inte om den är så snygg som denna lilla läckerbit som jag fick idag. Den är på 2 gig och blixtsnabb på dataöverföring. Min förra på en halv gig började kännas lite väl trång så jag är ruggit nöjd med den nya. Skalet är helt gjort i titan, så den känns rejäl i handen och själva USB-kontakten skjuter man ut när man ska plugga in den i datan annars är den helt gömd under titanskalet. Jag kunde ha köpt en på 4 gig för samma pris, men den hade varit i plast och inte lika snabb. Man ska väl unna sig lite bling-bling ibland. En annan kul sak med den är att den har "u3". Jag antar att väldigt få av er vet vad det är, men ta en titt på den här demon så kanske ni fattar: http://u3.sandisk.com/tour/swf_no_wave/tour_en.asp

image7

Ganska bra är det i alla fall. Jag har redan installerat firefox och skaffat alla bokmärken, inställningar och tillägg som jag vill ha. Sedan provade jag lite program som följde med minnet från början, bl.a. Skype. Väldigt häftigt program må jag säga, man fick någran gratisminuter till att ringa vanliga telefoner så jag ringde mamma en stund för att se om den funkade. Gissa vad, det gjorde det! Riktigt najs. Jag ska väl koppla ur minnet snart och gå o lägga mig, men det lyser så mysigt så jag väntar nog en liten stund till. Ses snart igen.

Ville bara säga att...

Ville bara säga det

Nybliven fadder

Idag var min första dag som konfirmationsfadder. Det gick rätt så bra faktiskt, ingen blev skadad, inte fysiskt i alla fall...vad jag vet. Hur som helst, när Simon och jag kom fram till kyrkan (han ska också vara fadder, fast inte i samma grupp som mig) så träffade vi på alla möjliga bekanta från UGH och konfirmandtiden. Det var riktigt skojjigt att se dem igen. Sen fick vi dirigera all trafik av vilsna konfirmander till deras rätta rum, "Onsdagsrummet" eller "Italienrummet" altså. Simon, Benne och jag åkte ju till italien när vi konfirmerade oss förra året, nu ska Simon vara fadder i den gruppen och jag ska vara fadder i onsdagsgruppen som bl.a. Bea gick i förra året. När klockan var slagen gick jag in i rummet...försiktigt, försiktigt. Där sitter ca 15 ungdomar vid ett bord mitt i rummet...helt knäpptysta. En fruktansvart pinsam tystnad. En sån som gör att man bara vill gräva ner sig i golvet och försvinna i en timme eller två. Alla vänder sig mot mig och väntar på att jag ska säga något. Vilket jag också gör efter en kort stund.
-Hej jag heter Olle och jag ska vara fadder i den här gruppen.
Fortfarande helt knäpptyst, ingen ens blinkar.
-Ehm...jag tror att jag sätter mig här borta och väntar på att någon annan kommer.
Jag sätter mig ner och stämmer in i den öronbedövande tystnaden. Till slut kommer Therese (en ledare som är två år äldre än mig och går i UGH) och Carl-Henrik (prästen) in som upptäcker samma sak som jag gjorde för några minuter sedan. De försöker kallprata lite och alla presenterar sig. Alla får lappar och jag, Therese och Carl-Henrik svarar på lite frågor. Till slut bröts isen och vi har ganska kul en stund, då var det dax för högmässan som höll på i en och en halv timme . Lite väl lång för min smak, men vad gör man?
När den var slut var det kyrkkaffe, jag var ganska hungrig så det var tur. Innan jag gick hem tog jag en sväng förbi åhléns och köpte två monty python filmer, "Life of Brian" och "Meningen med livet". Jag har aldrig sett någon av deras filmer förut men jag har hört att de är bra, så jag tittade på "Life of Brian" när jag kom hem. Riktigt kul film.
Nästa kofirmandträff är på onsdag och jag hoppas att det går bra och att jag lär mig lite namn då. Håll tummarna osså hörs vi om en stund.

Ciao Bella

Idag var teaterladan uthyrd av någon konstig anledning så det blev ingen teater idag. Det var ju lite synd, fast det kan ju vara kul att vara ledig på lördagar också. Jag gick en shoppingrunda i centrum och köpte lite nya kläder istället. Ett par jeans, två tröjor, två kallingar och en skjorta. Jag brukar verkligen inte tycka om att handla kläder, men det är ju kul när man hittar saker man vill ha. Sedan gick jag på bio med Simon. Vi såg "Ciao Bella", en mycket underhållande film. Chanelle Lindell hette tjejen som spelade en av huvudrollerna. Bara att få se henne var värt biljettpriset, hon var en underbar varelse. Filmen var helt okej, kika lite på trailern vettja.


Svenske kocken

Här kommer en hel drös med klipp på den sköna figuren från den klassiske tv-serien Mupparna. Han är helt klart min favvo. Jag skulle verkligen vilja se ett helt avsnitt nån gång.


Lägesrapport

Nu var det visst dax att höra av mig till omvärlden lite grann. Vi kan väl börja med att det har börjat en ny kille i min tyska-grupp. En tysk faktiskt! Han heter Nico och kan ytterst lite svenska. Oj va kul tänker ni, nepp, inte alls. Det är nämligen två saker som jag har glömt bort nästan totalt under sommarlovet. Det första är att spela trummor och det andra är att prata tyska. Det låter lite udda men det är helt sant, jag har glömt bort massor av enkla ord som jag har kunnat utan problem i åttan. Så när jag och Nico ska arbeta ihop sitter jag som ett fån och försöker undvika att göra bort mig, vilket jag inte är så säker på att jag lyckas med. Om vi hade förstått varandra lite bättre så hade vi säkert kunnat ha ganska kul ihop, han verkar vara rätt just. Han är inte som fransmannen i franska-gruppen i alla fall. Vad jag har hört så stammar och mumlar han så att ingen fattar
ett skvatt av vad han säger.
Det vore kul att träffa honom, mest för att jag vill höra om det går att stamma på franska.Att jag har glömt att spela trummor stämmer också, jag känner mig rätt så kass på det. Jag spelar i en orkester som heter sharks på torsdagar och de har mig, plus en till slagverkare. Han är mycket bättre än mig så jag känner mig överflödig när vi spelar. Han går ju i orkesterklass så det är inte så konstigt att han är bra, de spelar ju varje dag. Det är faktiskt inte så ofta som jag längtar till
trummlektionerna. Men, men, det går i vågor hela tiden. Ibland är det roligt ibland inte.
Till sist kan jag väl berätta att alla läxor är gjorda och att provet i samhällsekonomi är över,
men underbart är kort för snart är det NO-prov på det periodiska systemet (tråååkigt).
Hoppas ni har det bra, vi hörs!

Gates vs Jobs


För att fira att min kära klasskamrat Bea nyss har lärt mig att lägga ut videoklipp på min blogg tänkte jag bjuda på en underbar fight mellan microsofts grundare Bill Gates och apples grundare Steve Jobs. Världens mest sålda dator har en liten biroll också. Håll till godo.

Nya iPoddar

De flesta som känner mig vet att jag ibland är en aning nördig (typ hela tiden faktiskt). Det är inte något jag skäms över, tvärtom, jag försöker få andra att bli lite mer nördiga istället. Det tror jag kommer att märkas tydligt på min blogg och jag kommer att börja direkt med att prata om de nya ipoddarna som apple nyss har lanserat. Man kan sammanfatta allt jag tycker om dem med frasen: SJUKT COOLA!
Jag som köpte en nano precis innan sommarlovet, attans. Jag är väl igentligen jättenöjd med den, men jag är en sån som vill ha det senaste. Jag tycker att det är ett handikapp, men jag tror inte att jag får lättare att hitta parkereingsplats för det (när jag får körkört dvs). Hoppsan, nu vandrade mina tankar iväg lite. Tillbaks till ipoddarna.

iPod Shuffle
image8
Den enda nyheten är färgerna, annars är den precis likadan som förut. Ingen skärn, väldigt liten och lätt att fästa på kläderna. Den kommer bara i en 1gb version.

iPod Nano
image3
Den ipodden som har gjort den mest dramatiska förändringen är helt klart ipod nano. Bredare och bättre skärm för att se på video och nytt gränsnitt med cover flow. På bild kanske den ser klumpigare ut än den förra nanon, men hör och häpna, den är fortfarande lika tunn och smidig. Den kommer i en 4gb och en 8gb version.

iPod Classic
image6
Orginal ipodden har aldrig haft ett namn förrän nu. Den har kallats ipod video i folkmun, men eftersom att den inte längre är ensam om att kunna spela video funkar inte det namnet längre. Därför heter den nu officiellt ipod classic. Den har fått samma nya gränsnitt med cover flow som ipod nano. Det syns inga stora förändringar i designen men apple har lyckats pressa ihop allt innehåll lite till för att få den lite tunnare. Den kommer i en 80gb version och en 160gb version, båda är tunnare än den förra 30gb versionen.

iPod Touch
image7
Kommer ni ihåg iphone som apple lanserade i sommras? Ni vet, den supercoola telefonen/ipodden med pekskärm? Bra, här är den igen fast utan telefon. Allt som är kvar är den underbara pekskärmen, mediaspelaren och internetuppkoppling med hjälp av wi-fi! Helt klart den bästa ipodden någonsin! Eftersom att telefonen och kameran är väck är ipod touch mycket tunnare än iphone och priset är avsevärt lägre. Den kommer i en 8gb och en 16gb version.

Titta gärna på apples hemsida också.


Kära bloggläsare!

Du anar inte hur glad jag är att just du råkade svänga förbi min lilla obetydliga sida ute i cyberspace. Tack för det. Efter ett tags funderande så bestämmde jag mig till slut för att göra min röst hörd i form av en alldeles egen blogg. Mest för att ingen har lust att lyssna på mina åsikter i den materiella världen, men också för att ha någonting mer att göra på min fritid än att pilla navelludd. Undrar ni varför adressen till min blogg är noposo.blogg.se så kan jag förklara det för dig. Inte? Synd för dig då för det tänker jag göra i alla fall. Mitt fullständiga namn är: Nils Olle Peter Ohlsson. Med lite fantasi kan man förkorta det till det fruktansvärt coola namnet Noposo. Just nu är bloggen väldigt tom, men misströsta inte, ge mig bara lite tid så ska jag nog kunna fylla den med intressanta fakta om helt ointressanta saker.
Sköt om dig tills vi hörs igen, det var allt för den här gången.
Olle

RSS 2.0