Sköna maj

Jag kan berätta att det är valborgsmässoafton imorrn för er som inte redan vet det, då blir det officiellt vår enligt mig. Jag ska fira genom att bl.a skriva geografiprov och så småningom bege mig till Katrineholm, där blir det majbrasa. Att åka hela vägen dit för att göra något man kan göra hemma verkar säkert knasigt, men det har blivit traditition för mig och pappa. Han bodde där för en evighet sen och vi hälsar på hans f.d arbetskamrat och hennes familj då och då, framför allt som nu på valborg. Det är en väldigt mysig stad så jag kan förstå att man vill bo där. Det här gången ska vi stanna längre än vanligt, det är bl.a dansföreställning på gång har jag hört.
Något annat jag kan berätta är att det ska fotas spexfoto i skolan på måndag, efter mycket gräl och arga miner kom vi i klassen fram till att temat skulle vara töntar och fjortisar. Det blir nog bra, det andra alternativet var att klä sig i soppsäckar och det ville i alla fall inte jag, vad som helst hade varit roligare än det. Jag har nog tänkt mig att vara tönt, det bli lättast att hitta sånna kläder tror jag (kanske i pappas garderob).

image62

The World Is Just AwesomeBoomdiada, boomdiada, boomdiada, boomdiada...

Frågebesvaring

Hur lång är du?
183 cm
Vad vill du bli när du bli stor?
Skådespelare, radiopratare eller något annat åt det hållet.
Vad pluggar du?
Sam/Sam till hösten men nu är det fortfarande 9.an som gäller.
Har du långt hår?
Nepp
Vilken hårfärg har du?
Vissa säger att det är rött men jag skulle säga ljusbrunt.
Sminkar du dig?
Näe, bara när det är teaterföreställning.
Vad har du för färg på dina underkläder just nu?
Grått/svart/rött
Har du kysst någon idag?

Bor dina föräldrar ihop?
Nej
Vem är bäst, mamma eller pappa?
Det håller jag för mig själv.
Hur många syskon har du?
Inga alls
Vad är det senaste du sa till din pappa?
Tack för maten.
Vilken mat lagade din pappa senast?
Kyckling i ugn.
Hur många ställen har du bott på?
Två
Vilken familjemedlem är snällast?
Det finns inte så många att välja mellan.
När var du senast med nån kompis?
Några dagar sen.
Vem sov du hos senast av dina kompisar?
Simon
Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med?
Nope
Vem har du varit kompis med längst?
Det måste vara Simon.
Vem känner dig bäst?
Vette sjutton, antaglingen pappsen.
Längsta tid du varit osams med en kompis?
Nån månad tror jag.
Brukar du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det?
Kläder har jag inga åsikter om.
Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar?
Njaee, det tycker jag inte.
Vad har du på dig idag?
Mörka jeans och svart t-shirt.
Har du bytt om idag?
Nej
Favorittröja?
De som sitter bra.
Sexigaste klädesplagget på andra könet?
Så lite som möjligt...men linnen brukar vara fint.
Fulaste plagget andra könet kan ha?
Väldigt, väldigt högt skurna jeans.
Vad använder du för skor?
Ett par pumadojor i tyg.
Brukar du skrika åt dina föräldrar?
Nepp
Klä dig annorlunda?
Vet inte riktigt.
Vara dig själv?
Oja, alltid.
Vågar du visa dig i bikini/badbyxor?
Jorrå
Vågar du fisa inför din pojk/flickvän?
Kroppsljud av alla sorter kan man faktiskt klara sig utan.
Vågar du pierca dej?
Skulle inte tro det.
Ge dig på utmaningar?
Det beror väl på.
Vara omogen?
Hela tiden.
Äta småkryp?
Ehm...nej.
Vad heter din favoritlärare?
Åse Ståhlberg
Vad är ditt favoritämne?
Svenska och SO
Snyggaste läraren på skolan?
Idrottslärartjejen, vad hon nu heter.
Favoritmusik?
Jag är en allätare, men Supertramp har jag alltid gillat.
Har du bra betyg?
De är helt okej.
Tråkigaste ämnet?
Ojoj, det finns många. Teknik är nog värst.
Har du skolkat mycket senaste året?
Inte alls.
Hur tar du dig till skolan?
Jag går från mamma och tar bussen från pappa (om jag inte missar den).
Har du gjort mer än att kyssas med någon när ni varit i skolan?
Nepp
Vad använder du just nu för jacka?
En grön vindjacka.
Favoritfärg på kläder?
Ingen aning.
Favoritaffär?
Elgiganten och liknande.

Ubuntu 8.04 Hardy Heron LTS

Så kallas den nya versionen av ubuntu som kom i förrgår. Det är inte så värst många coola nyheter men istället har de satsat på att göra systemet stabilare. Lite nytt som jag kan nämna är att Firefox 3 beta 5 har tagit över som webbläsare efter 2:an, att Transmission har tagit över som BitTorrentklient efter fönsterhanteraren Gnomes egna och att Brasero har tagit över som brännarprogram efter CD/DVD-brännarfunktionen i Nautilus och musik-CD-brännaren Serpentine. Annat som är uppdaterat är själva linuxkärnan och Gnome. Jag ska uppdatera så fort jag kommer upp till mamma på måndag och jag hoppas allt går bra då. Jonte uppdaterade idag och han fick tyvärr lite problem, skärmen fick otroligt låg upplösning av någon anledning. Det har hänt mig också men då har det bara varit att starta om burken för att fixa det. Något positivt som Jonte sa var i alla fall att alla program och inställningar var kvar efter uppdateringen, det sparar mycket tid.

image60

Uppdatering (29/4-08): Hardy Heron är nu installerat och allt verkar vara som det ska.

Det funkar, eller hur?

image58

Pipe DreamKul musik...fattar ni?

Teaterföreställning

I helgen har det varit fullt ös i teaterladan, barngruppsfestival kallades det visst. Först spelade de fyra minsta grupperna upp sina pjäser som handlade om bl.a. sport, häxor, ufon och rockband, en frisk och trevlig blandning. Ett par timmar efter dem var det vår och måndagsgruppens tur att stå på scenen, som alltid började måndagsgruppen som den här gången hade två pjäser. De hade gjort om sagorna "Rödluvan" och "Hans och Greta" rejält, omgivningarna och karäktärerna var utbytta men själva handlingen var den samma. Deras grupp har blivit avsevärt mindre sen sist...och lite sämre, det är inte direkt bara Simon som har slutat där. Pjäserna var ganska kul då och då men de var lite jobbiga att titta på, framför allt den andra gången. Vår pjäs (Sjukhuset) gick väldigt bra, det är den allvarligaste vi gjort hittils men den blev förhoppningsvis inte alltför tung. Vi försökte lätta upp stämningen här och var så att ingen skulle bli deprimerad i alla fall. Vi fick finbesök av fyra pers som har lagt av med teatern: Simon (en annan), Isabella, Krissi och Sofia, det är jättekul att det kommer till våra uppspel även fast de inte går i gruppen längre. Nu dröjer det tills nästa termin börjar, en hel sommar. Vi pratade om att vi kunde träffas nån gång innan dess för att gå på bio eler något, hoppas det. Några kommer antagligen sluta (lördagar är en dålig tid för vissa) men jag tänker inte lägga av på ett bra tag. Erika, Elin, Ellinore och jag stannade en stund efteråt och pratade med Emilie (där blev det många namn på "E") om vad vi kommer hitta på till hösten och när det är dax att flytta till vuxengruppen (Erika ska fylla 18 om ett tag). Vi lite äldre kommer börja där lite smått så småningom men vi tänker ändå fortsätta i gruppen som vanligt. Hoppas nästa termin blir lika bra eller ännu bättre.

image57

Preliminärt intagningsresultat

Jag kom in!
Både Haninge Fria och Fredrika Bremer vill ha mig och antagligen Scengymnasiet också, även om det inte riktigt framgick. Eftersom jag inte bor i stockholms kommun så kommer jag bara in där i andra hand, och det resultatet syns först på den slutliga intagningsstatistiken i juni, men jag är ändå rätt säker på att jag kommer in där. Nästan ingen som går där nu bor i stockholms kommun och det var inte så värst många som sökte. Även om jag har valt Fria i första hand så vore det ju kul att komma in på Scengymnasiet också.

Kompositören / Actionhjälten

image58

Dumma hemkunskap

Imorgon ska hemkunskapsarbetet vara färdigt och jag har knappt börjat, det är bara för tråkigt. Hemkunskap är roligt, men inte när man måste skriva om det. Man fick välja vilket ämne man ville bara det hade något med hemkunskap att göra, inga roliga ämnen alltså. Jag valde till slut återvinning och det får jag stå för, det går inte att ändra sig nu direkt. Nu blev jag tvungen att stanna hemma istället för att åka till stan och lana med resten av grabbarna, tydligen bryr sig ingen av dem om sina arbeten. De lär inte ha gjort mer än mig. Nu måste jag sitta och lära mig om sopor hela dagen, usch. Hemkunskap är ett av de ämnen jag verkligen försöker höja mig i innan terminen är slut, så svårt kan det väl inte vara. Ett VG tycker jag att jag förtjänar oavsätt hur arbetet går, men det kanske inte Lisa tycker och det är ju bara hennes åsikt som räknas. Näe, nu har jag inte tid att blogga mer, dumma, dumma hemkunskap.

image55

Give a Little Bit

Varför är det bara jag som förstår hur bra Supertramp är?!Supertramp är mitt absoluta favoritband, jag måste nog börja mata er med deras musik oftare.

Det var väl det jag trodde

Man kan inte lämna dem i två dagar utan att allt går åt fanders, så himla beroende av mig är de! Nu är soarén officiellt nedlagd och allt slit har varit förgäves. Alla sovmornar vi har offrat, för ingenting. Resten av klassen röstade om det igår när jag var sjuk, och endast fem personer ville ha den kvar, så gick det med den. Jag har verkligen försökt få allt att funka, jag har varit med och hittat på manuset, skrivit ner det, fixat ljudeffekter och redigerat Candyman-låten till dansen. Jag känner mig lite bitter. Om alla bara hade engagerat sig lite mer så hade det gått utan problem, men alla förväntade sig bara att någon annan skulle ordna skiten. Men känns faktiskt ändå lite skönt att vi slipper oroa oss för den (den skulle vara färdig att spela upp nästa vecka) men jag hade ändå inte lyft ett finger, det skulle ha varit några andras ansvar. Vissa har jobbat hela terminen för att få ihop något medan resten bara har struntat i allt, nu kunde de slitit som djur den sista veckan för att inte behöva skämma ut sig på premiären.

Rekord!

image56

22 besökare!
Ett nytt rekord som slog det förra med hästlängder, tjohoo!
Det känns faktiskt roligare att skriva när man vet att det finns folk som läser. Nu dröjer det inte länge förrän jag säljer bloggen till Google för några miljarder, jag väntar på att de ska höra av sig.

Mer ram-minne

Nu ska det äntligen bli av, datorns ram-minne ska utökas. Den har 512 mb just nu och med det nya installerat blir det 1,5 gb sammanlagt, då blir det nog fart på den. Just när man startar datorn eller har många program igång blir den lätt lite seg. Jag har pratat om att skaffa mer minne rätt länge, men nu är det alltså dax. Jag köpte det på misco.se, anledningen var att det fanns en minneskonfigurator där. Där skrev man in vilken dator man hade osså kom rätt minne fram, då var man säker på att det passade och det vill man ju vara. Vi får se när jag tar tag i projektet, själva installationen ska inte vara svår men det gäller att plocka fram datorn och ställa den på ett bord också. När man har så mycket sladdar och så trångt som jag kan det bli lite knepigt. Jaja, det blir nog bra till slut.

image54
Sådär ser de ut om någon undrar.

Uppdatering: Nu är minnet installerat och man märker verkligen skillnaden, oj vad det går.

Det jag fruktade har häntJag trodde att jag hade klarat mig, men nejdå. Nu är jag lika sjuk som mamma var, jag som åt peppar och allt. Jag har ont i huvudet, spyr, fryser och är sjukt glad över att jag skippade skolan idag. Jag låter Robert Gustavsson visa hur jag mår.

Farlig unge

image53

Lite krasslig

Det är rena rama sjukstugan här hemma, mamma har fått magsjuka och jag är förskyld. Det håller på att gå över för oss båda, men det har varit en ganska jobbig helg. Förskylningen bröt aldrig riktigt ut, jag har haft ont i halsen och varit snuvig, men jag har inte känt mig sjuk. Jag gick på teatern som vanligt och det gick bra ändå, vi ska ju spela upp snart (19:e och 20:e april i teater-ladan nere vid rudan kl. 15, ta med alla ni känner) så det är inte bra att hoppa över repetionerna. Mamma däremot blev rejält sjuk, hon har inte haft det lätt. Det började i fredags med att hon kände sig "lite" illamående och sedan spydde hon hela natten, stackarn. Jag har ätit pepparkorn (hur nu det ska hjälpa) och hoppas på att samma sak inte ska hända mig.
Jag har inte bara legat till sängs och tyckt synd om mig själv i helgen, jag har faktiskt skrivit manus till klassens-soaré på datorn. Någon måste ju engagera sig i den också, alla tror att någon annan (alltså jag) ska ta hand om det, väldigt få verkar bry sig och det är synd. Vi ska ju faktiskt spela upp den i slutet av april och då måste alla hjälpas åt, så det så. Vi får väl se om det kommer funka.

Vettu va?

Det är i genomsnitt 178 sesam-frön på ett Big Mac bröd från McDonalds.

Elefanter kan inte hoppa. Alla andra däggdjur kan.

Ciggarett-tändaren uppfanns före tändstickan.

Internationellt är Baywatch den populäraste tv-serien genom tiderna.

David Prowse var killen i Darth Vader-dräkten i Star Wars. Han sa alla Vaders repliker och visste inte att han skulle bli dubbad av James Earl Jones förrän han såg filmvisningen.

Bara en person på två miljarder blir 116 år eller äldre.

Det är mer troligt att du dödas av en champagne-kork än av en giftig spindel.

Högerhänta personer lever i genomsnitt nio år längre än vänsterhänta.

Män svettas 40% mer än kvinnor.

Något gemensamt?

image52

Demetri MartinDiagram när de är som bäst!

Hur man stänger av sin dator på fem sekunder

image51

Jag besitter en ofantlig mängd kunskap när det gäller datorer (om jag får säga det själv i alla fall) och det är min skyldighet som wannabe-nörd att dela med mig av den. Den här gången i form av ett användbart tips, håll till godo.

  1. Öppna aktivitetshanteraren i windows (Ctrl+Alt+Del).
  2. Klicka på "avsluta" (överst bredvid "hjälp").
  3. Håll Crl-tangenten nere och klicka på "stäng av".
  4. Vänta i fem sekunder...och Voilà, datorn är lika avstängd som en...en...äsch, ni fattar poängen.

Olles firefox-tillägg

Firefox är som ni alla (förhoppningvis) redan vet, världens bästa webbläsare. Det som gör den så bra är möjligheten att göra den personlig. Man installerar tillägg som får firefox att bete sig precis som man vill. Nu tänkte jag visa vilka jag använder:

Om du inte har bytt till firefox än så är det verkligen dax snart, nu när trean kommer och allt.

image50

Sommarjobb

Det går inge vidare med att skaffa sommarjobb, tydligen måste man vara ute minst ett par år i förväg, annars finns det inga kvar. Jag har ringt till Brio-butiken i globen där jag praoade för ett år sedan, men de behöver inge mer personal. Sedan provade jag med kyrkan och det lät på Anna som att det fanns hur mycket som helst att jobba med där, arbeta på kyrkogårdar, på härbergen och i receptioner bland annat. Jag sa att jag kunde tänka mig i stort sett vad som helst (och det kan jag). Efter några dagar sa hon att det såg mörkt ut, allt verkade vara upptaget men nu visste de (som bestämmer) i alla fall att jag fanns. Jag kanske provar att ringa till "Reklamdoktron" också, men det lär det inte finnas jobb där heller. Landstinget erbjuder visst en del ungdomar jobb på sjukhus, det är nog värt att satsa på. Det vore ju bra att kunna jobba i sommar, pengar är alltid bra och det är faktiskt svårt att sysselsätta sig ett helt sommarlov.
Har ni lyckats hitta något?

image49

RSS 2.0