Stackars James Blunt

Han är visst lite utstött av sina kollegor, det kan inte vara lätt att heta James Blunt.


Sportlov

Det är glest med inlägg här, det är nog mitt fel. Jag får ta mig i kragen och skriva lite nu annars tröttnar ni väl på mig. Det är sportlov här i skärgårdskomunen nu om ni inte redan har märkt det, solen kvittrar och fåglarna skiner. I år har jag och pappa inte åkt upp till Åre som vi brukar, ingen av oss hade riktigt lust den här gången. Det blir inte så mycket avkoppling där uppe, vi känner ju de som äger gården där vi brukar bo och då hjälper man ju till med det som behövs. Pappa leker alltid rörmokare, vaktmästare och diskpojke och jag är mest i vägen men försöker göra vad jag kan för att vara till hjälp. Det blir inte så mycket skidåkning, både pappa och jag var spänstigare när vi var yngre och i Trillevallen är det nästan bara jobbiga backar. Jag åker väl till Romme med skolan istället, där har jag aldrig varit. Fast jag tycker fortfarande att det är lite löjligt att bara vara borta i en dag, man hinner ju i stort sett bara sätta på sig sina skidor och ställa sig i liftkön innan man ska hem igen. Jag brukar spela tennis på allaktivitetsdagen men jag gör väl ett undantag den här gången, det är ju trots allt sista chansen att åka skidor med klassen. Så nu på lovet tar jag helt enkelt igen mig inför att skolan börjar igen, jag kände mig utbränd för ett tag sen så jag är himla tacksam för ledigheten. Jag åkte på en liten kryssning till medelha...ehm, ursäkta, till Åbo med Isa, Simon och Benne för några dagar sen. Det var första gången jag åkte med Silja-Line, jag har bara åkt finlandsfärja två gånger förut och då var det med Birka-båtar. Vi hade det trevligt i alla fall men hytten hade inget fönster(!), är jag naiv om jag tror att alla hytter har det? Det kändes lite instängt och att bo med Simon och Benne i trånga utrymmen är ingen bra idè, de två rymmer ofantliga mängder kroppsgaser som hela tiden envisas med att komma ut. Tydligen är jag den ända tonåringen i världen som inte skrattar käken ur led när någon lägger en brakare. Det bästa med kryssningen var utan tvekan lunch-buffén. Jag var mätt hela den dagen och dagen därpå, för om man betalar för att äta hur mycket man vill, då vräker man i sig. Så är det att vara ekonomisk.
För att inte ha det alltför roligt här hemma så ska jag väl arbeta med mitt astronomi-arbete, det ska handla om neutronstjärnor om ni undrar.

image43

Vad tyst det blev

Tydligen så är det i stort sett bara jag som inte har sett den här förrän nu, men det hindrar mig inte från att lägga ut den på bloggen. Kanske har just du missat den? Se den i så fall för den är väldigt bra, man får sig t.o.m ett skratt eller två.


Tillfällighet?

image42

Deppig vecka

I mitten av den här veckan kände jag mig rätt slut, inte för att jag gjorde något speciellt ansträngande utan bara för att jag tänkte på allt jag hade att göra (och fortfarande har att göra). Framför allt astronomi- och engelska arbetet som ska vara klara snart. Det kändes som att allt var hopplöst och jag hade ingen lust med skolan över huvud taget. Det började nog när vi fick reda på vad vi hade fått för resultat på de nationela proven i svenska, läsförståelse delen. Jag skulle tro att ungefär 80% av klassen fick VG, jag var inte en av dem. Svenska som är ett av de få ämnen som jag tycket att jag är rätt hyfsad på, bara G+, det enligt mig värsta betyget man kan få. Att få G+ känns som att få ett "nästan bra" betyg, att nästan alla andra fick VG gör inte saken bättre. Dagen efter fick vi tilbaka elektrokemi-provet och då fick jag alla fall VG, då kändes allt lite bättre (konstigt att man måste ha bekräftelse på att man har övat för at må bra). Först nu när jag har skrivit en hel del på astronomi-arbetet känner jag mig glad igen, det känns inte lika hopplöst när man väl tar itu med saker. Det har varit mycket att oroa sig över den här veckan, framförallt soarén vi ska göra i klassen och gymnasievalet (väljer man rätt eller inte?). Det är skönt när det deppiga är över, nu ska jag vara glad en stund.

P.S
Squash är en livsfarlig sport.

Nu är det bestämt...typ

Jag har bekräftat mina gymnasieval nu, så här blir det:

1. Fria gymnasieskolan Sam/Sam
2. Fredrika Bremer Sam/Sam
3. Scengymnasiet Es/Te

Jag kan ju ändra mig fram till den 15:e så det är inte skrivet i sten, men det blir nog bra så här. Jag gick på magkänslan till slut, det är så man måste göra. Alla verkar ha åsikter om vad som är bra och dåligt, men nu jag har bestämt mig för att bara utgå ifrån vad jag själv har sett och upplevt. Jag söker inte till södra latin alls som ni ser, den skolan är inte så lockande längre och intagningspoängen är lite för höga för mig. Fria känns helt klart som det bästa valet.

16-åring

Hurra, hurra, nu är jag ett år äldre!

image41

Barndomsminnen

Aaah, nostalgi. De här klippen är helt underbara, vad skulle man göra utan youtube?

Pelle Svanslös


Skrot-Nisse


Grodan Boll


Fragglarna


Bolibompa


Vilka minnen...

Tjuvstart

Som ni alla förhoppningsvis redan vet så fyller jag 16 på söndag. Nu är jag ju inte så liten längre, eller vad tycker ni? På insidan kanske men på utsidan är jag en riktig tonåring, en lång, finnig figur med mullrande basröst, det är jag det. När man är så gammal som jag får man faktiskt tjuvstarta sin födelsedag en aning. Pappa och jag åkte till Länna och skaffade ett par presenter åt mig (han vill helst inte köpa dem på egen hand, det blir så lätt fel då) så nu har jag ett par nya högtalare till datorn och en smidig portal hårddisk. Så här ser de ut:

image39 image40

Högtalarna heter Creative Inspire T10 och hårddisken heter WD Passport. Jag är supernöjd med båda, de funkar perfekt. Hårddisken är på 160gb och det räcker gott och väl (reta mig inte för för att den är röd, det är väldigt manligt, så det så), helt plötsligt så känns mina USB-minnen ganska fjuttiga. Nu kan jag sno åt mig massor av filer när jag sitter vid en främmande dator, helt genialt!
Högtalarna hade jag läst om i tidningen Macworld där de gav dem betyget 8 av 10, det är inte fy skam. De låter mycket bättre än de gamla i alla fall.

Juno

Jag såg den förra veckan och jag gillar den skarpt. Se den ni också, man blir glad av den. Jag lovar.


Olles plus och minus

Nu skriver jag ner alla plus och minus för mina tänkbara framtida gymnasieskolor. Kommentera gärna och säg vad ni själva tycker om dem.

Södra Latin (Estet/Teater)
Plus
Väldigt seriös skola med ett bra rykte
Minus
Man blir en i mängden (ca 1000 elever)
Läskig, stor skola

Fredrika Bremer (Sam/Sam)
Plus
Väldigt snygg både på in- och utsidan
Ligger nära
Minus
Jag kommer redan känna många elever
Det såg inte så kul ut på öppet hus

Haninge Fria (Sam/Sam)
Plus
Liten skola där alla är som en familj
Minus
Ingen skollunch

Scengymnasiet (Estet/Teater)
Plus
Samarbetar med stadsteatern
Minus
Låångt bort

Det är verkligen inte ett självklart val.

Scengymnasiet

I lördags gick jag på det sista planerade öppna huset inna jag väljer gymnasium, så nu är det inte långt kvar tills man ska ha bestämt sig. Det var scengymnasiet i Skärholmen som jag kikade på. En väldigt bra skola om man vill bli skådespelare eller någon annan sorts artist, de sammarbetar nämligen med stockholms stadsteater. Ett minus är ju att det faktiskt ligger en bra bit hemmifrån, drygt en timme skulle det ta att komma till skolan varje morgon. Som om det inte räckte så var arkitekturen i själva skolbyggnaden väldigt förvirrande också, så det gäller ju att hitta till rätt klassrum när man väl är framme. Det var inte särskilt stort men man kunde ändå virra bort sig totalt. Om vi inte farmor hade fyllt år samma dag så hade vi kunnat se andraårselevernas föreställning "Gökboet" medan vi var där. Då hade man fått en uppfattning om hur det skulle vara om man själv var elev och hade föreställning där.

Här är deras hemsida.

image38


Underbar reklam

Jag bara älskar den!


RSS 2.0