Mac vs PC

image51

(Visste ni förresten att Roj och Roger har en mac ihop?)

Conan O'Brien

Han är en skön kille den där Conan.


Laserdome

Igår spelade jag laserdome för första (och antagligen sista) gången i mitt liv. Jag, Matte, Emil, Simon, Jonte och Benne var inne i stan' och spelade hela dagen, men jag hade nog gått tidigare om jag hade fått bestämma. Jag var helt klart sämst av oss på laserdome, det spelade ingen roll vilket lag jag var på, jag kom alltid sist. Pekfingret blev rätt mörbultat av allt skjutande ska ni veta, en helt ofarlig lek är det inte. Varje gång jag blev träffad dog jag i sex sekunder och då gick det inte att skjuta, men på något knäppt sätt så kunde alla andra skjuta på mig! Jag var ju död i stort sett hela tiden och det gick inte att springa iväg heller. Det var lika fullt med blinkande, skjutglada ungar överallt som gick till attack mot mig. Det positiva är ju att jag har fått reda på en sak jag till suger på och hur laserdome stavas (jag trodde det var laserdoom), så det var värt pengarna i alla fall.

Åsikter någon?

Okej, nu står det mellan två skolor, scengymnasiet och haninge fria. Vad tycker ni?

Scengymnasiet Est/Te


Plus
Gratis biljetter till alla stadsteaterns föreställningar
Häftigt att gå där
Mycket teater
Mysig skola
Praktisera på stadsteatern
Kända gästföreläsare

Minus
Det tar en timme att komma dit

Fria Sam/Sam

Plus
Mysig skola
Bra lärare
De som går ut har bra betyg
Förbereder till högskolan
Nära
Många gästföreläsare
Mycket utflykter

Minus

Ingen skollunch
Mycket prov

Jag vill ha massor med kommentarer, bara så ni vet.

Den här är bara för jobbig

Jag orkar varken se eller lyssna på den, testa hur länge ni klarar av det.


Frida ft. Headline - Upp o Hoppa

OBS!
Inlägg #100!

Påskvecka

Lov igen! Härligt, eller hur? Den här ledigheten ska sovas bort, var så säker. Näe, kanske inte hela men ändå. På skärtorsdagen gjorde jag något som jag verkligen inte gör ofta, jag shoppade. Inget märkvärdigt kanske, det blev två par jeans och två tröjor, egentligen skulle det bli ett par skor också men jag hittade inga bra. Jag provade converse (för de är ju fruktiansvärt poppis just nu) men det fann inga som var tillräckligt stora, 44½ räckte inte. Jag får leta vidare nån annan dag. Det jag köpte var faktiskt märkes-kläder och det har jag inte mycket av (jag är väl för ekonomisk), jeansen var Lee och tröjorna var Adidas och Nike. Än så länge är jag väldigt nöjd med dem. Att shoppa kläder är inte det bästa jag vet direkt, det är inte mycket som ser bra ut på mig. Mycket ser fint ut när det ligger på hyllan eller hänger på väggen, men när man provar är det en annan sak. Själva provningen är en annan orsak till att jag inte gillar att shoppa, jobbigt värre. Jag fattar inte varför folk åker in till stan och handlar, jag står knappt ut i haninge centrum med allt folk och inne på NK är det tio gånger fler. Man blir galen på folk framför som går för långsamt, folk bakom som går för fort och alla som står i vägen. Är det bara jag som inte tål folkmassor?
På långfredagen kom pappa, farmor och farfar upp hit till mamma och mig för att äta påskmiddag, en gryta med ägg, curry, caviar och räkor som vi äter varje år. Dagen efter det, påskafton (alltså igår) åkte vi till farmor och farfar istället, jag, mamma, pappa, Lasse, Helena, Lisa och hunden Wille. Sara var på skidresa så hon var inte med. Vi letade (och hittade) påskägg och åt lax, det är alltid trevligt med släkten. Som så många gånger förut kom vi in på mitt gymnasieval och alla verkar tycka att jag ska gå på scengymnasiet. Jag fick 20/20 poäng när jag sökte in till teater-linjen så det är kanske dit jag ska. Alternativet är Fria och det är inte lätt att bestämma sig.

Ha det bra på lovet allihop!

Glad påsk!

image49

Ett gammalt trick

image48

Allaktivitetsdag idag

Idag har jag och ungefär halva klassen varit i Sickla och klättrat, de flesta andra stack till Romme för att åka skidor i slask och snöyr, men det kändes inte så lockande för mig. Det var kul att klättra, det var första gången jag prövade på faktiskt. Innan man kunde börja med själva klättringen så skulle man klämma ner sina fossingar i ett par fruktansvärt trånga gummi-dojor och sedan hoppa i en blöja av tampar, efter det var det kunde man bege sig till klätterväggarna. Vi var där i en och en halv timme men det blev ändå bara tre väggar som jag tog mig an, man blev rejält trött i armarna ska ni veta. Man behövde alltid ha någon nere på marken som såg till att man kom helskinnad ner, någon som säkrade, och de fanns inte överdrivet många som kunde det. Alla kunde alltså inte klättra samtidigt, man satt och tittade på när andra slet vilket kändes i nacken efteråt. Vissa klarade av rätt svåra väggar, sånna som lutar utåt lite grann, men jag hade fullt upp med de utan lutning. När man befinner sig en bit upp är man inte kaxig, ens liv hänger på tamp-blöjan och gubben nedanför som drar i snöret. Jag fick alltid handsvett efter en stund och det kändes som att vissa klotsar bara fanns för att retas, man kunde knappt ställa sig på dem och att ta tag i dem gick inte alls. Ibland var jag rägg att få kramp när jag stod i nån knasig ställning och armarna blev väldigt svaga mot slutet, när man kom ner fanns det ingen kraft kvar i dem. Jag funderade på hur rädd jag hade varit utan tamp-blöjan på, skitskraj antagligen. Att falla ner hade inte varit kul men det jag (och alla andra killar) fruktade mest var att falla med en tamp-blöja som satt lite fel. En tamp-blöja som sitter lite fel klämmer nämligen åt det vi killar värdesätter allra högst...rätt hårt, det är inte skönt. Som tur var hände det ingen, alla kom hem oskadda (fast tån värkte lite av den trånga gummi-dojan). Vi hade det säkert bättre än de i Romme i alla fall.

image47

Mitt namn

Sånt här kan man göra nån gång när man har tråkigt, skriva sitt eget namn med ikoner från olika webbläsare. Det är kanske bara jag som tycker det är skoj, men det är en annan femma.

image46
Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari och Netscape

Björnes magasin

Det var helt klart bättre förr, eller vad tycker ni?


Onödiga fakta

Ljud färdas 15 gånger snabbare genom stål än genom luft.

Varje år byts 98% av kroppens atomer ut.

Tiden saktar ner vid ett svart hål och inuti stannar den helt.

1911 dödades en hund av en meteor i Egypten. Det är den enda kända varelsen någonsin som har dött av en fallande rymdsten.

På 1600-talet fylldes termometrar med konjak istället för kvicksilver.

En dag på planeten Merkurius är dubbelt så lång som dess år. Merkurius roterar väldigt långsamt men åker ett varv runt solen på mindre än 88 dagar.

Regn innehåller vitamin B12.

Smutsig snö smälter fortare än ren.

Av alla sinnen är lukten närmast länkad till minnet.

Namnet Wendy hittades på till boken "Peter Pan".


Haha, humor!

image44

Böcker som ska läsas

Jag har nästan aldrig tid att läsa längre, högen med böcker som jag ska ta mig igenom blir bara högre och högre. Följande böcker ligger här hemma och väntar på mig (jag läser om alla Harry Potter-böcker för att fatta allt i den sista, de tre första delarna är avklarade):
 • Harry Potter och den flammande bägaren
 • Harry Potter och fenixordern
 • Harry Potter och halvblodsprinsen
 • Harry Potter och dödsrelikerna
 • Guldkompassen
 • Den skarpa eggen
 • Bärnstenskikaren
 • Montecore- en unik tiger
 • Hoppsan, jag är död
 • Adam och Eva
 • Världens största fiaskon
 • Över näktrergalens golv
Några andra böcker jag planerar att läsa:
 • I taket lyser stjärnorna
 • Ett öga rött
När tror ni jag är färdig, är 2014 för optimistiskt?

Just nu håller jag på med "Milda makter".

Nu har jag mycket att berätta

Nu måste jag verkligen skriva ner det som har hänt sedan sportlovet tog slut, allt har bara lagts på hög ett bra tag. För det första så var jag på intagningsprov till scengymnasiet för snart en vecka sedan, allt gick hur bra som helst. Jag var väldigt nervös precis när jag kom fram till skärholmen, men det gick över ganska fort. Det var bara sex personer förutom jag som var där för att göra provet just den dagen, och vi hade det rätt skoj tillsammans. Först gjorde vi en del teater-övningar och efter det fick man spela upp sin monolog för en av lärarna, en och en. Jag fick ett bättre intryck av skolan då än när jag var där på öppet hus för några veckor sedan. När det var dax för hemfärd hade jag sällskap av en av de andra som hade sökt. Han hette Erik och vi snackade ända tills vi var framme i slussen, då skulle jag byta tunnelbana. Förresten så var det första gången som jag åkte tunnelbana ensam, det kändes rätt konstigt att behöva ha koll på vart tåget skulle och var man skulle av. Det brukar alltid någon annan sköta, jag följer bara efter.
Jag var framme i brandbergen lagom till lunch och hann faktiskt göra NO-provet.

I helgen var jag på storläger med konfirmanderna, veckoläsningsgrupperna i Jordbro och Vendelsö var också med. Lägergården hette Karlbergsgården och låg i Roslagen. Jag träffade många som jag kände igen på olika sätt. Elin och Julia från teatern var med, Peter som var ledare i Italien på mitt eget konfirmationsläger och en tjej som jag kände igen från scouterna som jag var med i för en evighet sedan. Den jag var mest chockad över att stöta på var helt klart Andreas H, min klasskompis från lågstadiet som jag inte har sett sedan jag slutade i båtsmanskolan. Jag kände inte igen honom förrän vi ledare skulle natta konfirmanderna, han har växt en hel del. Han har numera långt hår och är mitt inne i målbrottet, han hade visst känt igen mig så fort han såg mig men vi pratade inte med varandra på en stund. Kvällen efter började vi snacka lite grann men det är svårt att veta hur man ska bete sig. En gång i tiden kände vi varandra, men det var flera år sedan. Man är främlingar, men ändå inte. Jag tänker mig honom fortfarande som en liten två:a, precis som de andra från båtsman. Vi är inte de vi var, inte alls samma personer. Jag har stött på andra f.d. klasskompisar innan och jag måste titta på dem en lång stund innan jag är säker på vem det är, till min stora förvåning är ingen av dem treor längre.
Jag träffade en riktig fjolla också, Kribbe kallades han visst. Han hade diadem och hästsvans, betedde sig allmänt tjejigt (och tantigt) och pratade nästan oavbrutet med resten av fjortisarna från Vendelsö. En av ledarna trodde jag var Phillipas syster, hon såg väldigt lik ut men var inte på långa vägar lika irriterande. Jag har frågat Phillipa om det, men hon har ingen storasyster.
På vägen hem mot haninge såg vi Lejonkungen i bussen, det var så nostalgiskt att jag rös. Inga nya disney-filmer håller samma klass, visst var det bättre förr?

Lär er den här utantill om ni kan!


Redan less

Två dagar, skolan började igen för bara två dagar sen och jag känner mig redan utbränd. Arbeten, läxor och prov stup i kvarten och en massat annat som ska göras utanför skolan. Jag kan bara hoppas att det blir bättre på gymnasiet, men det kan man verkligen inte räkna med, snarare tvärt om. Det är NO-prov på torsdag, hemkunskaps uppgift till måndag, astromomi-arbete till fredag nästa vecka, muntlig redovisning till engelska-arbetet, soaré som ska göras med klassen (som ingen har lust med), intagningsprov till Scengymnasiet i Skärholmen på torsdag så att jag missar NO-provet, läger med mina konfirmander till Roslagen, teatern som ska bli färdig (och bra), de tre låtarna vi ska lära oss i brukspelet och konsert med trummorna nästa vecka. Det är en hel del som ska göras med andra ord. Man vill bara lägga sig i fosterställning på soffan och vänta på att det ska vara över. Men det funkar bara inte. Om ni undrar varför jag är så dåligt på att blogga så kan jag skylla på det, några få inlägg i veckan är väl vad jag brukar klara av och det lär förbli så.

RSS 2.0