NazisternaJa, du tänker såååå!

Apropå ingenting

96% av stearinljusen som säljs köps av kvinnor.

Du tappar 60 hårstrån per dag.

Myror sover aldrig.

Det finns tillräckligt med fett i en vuxen kropp för att göra sju tvålar.

En snigel kan krypa över ett rakblad utan att skada sig. Slemmet skyddar dem.

Måndag är den populäraste dagen att begå självmord på.

Din mage producerar ett nytt skikt av slem varannan vecka så att den inte smälter sig själv.

Coca-Cola innehöll Coca (vars aktiva ingrediens är kokain) från 1885 till 1903.

Under din livstid kommer du att äta ca elva spindlar medan du sover.

Bläckfiskar har tre hjärtan.

RFSU, julsånger och improvisation

RFSU
Den här tisdagen var ingen vanlig skoldag för mig, alla ettor ägnade hela dagen åt sex och samlevnad. Vi började med att se en teater som hette Beautiful Thing vid Karlaplan. Den handlade om två bögar och var rätt gullig, men roligare pjäser har jag sett. Förresten så såg jag inte så mycket, det var det bara första raden som gjorde (lokalen var inte ultimat för teater).
När vi kom tilbaka till skolan var vi indelade i grupper, killar för sig, tjejer för sig och klasserna var blandade. Först pratade vi med två lärare om pjäsen och hur vi killar tycker att tjejer ska vara, sedan kom det proffs och tog över diskussionerna. En kille från RFSU som visste en hel del pratade i min grupp. Jag lärde mig faktiskt lite nytt:
  1. Det finns ingen mödomshinna (jag har alltid misstänkt det).
  2. Tjejer blir oftast tillsammans med äldre killar eftersom tjejer utvecklas fortare socialt. De pratar ju när de träffas men killar gör oftast saker tillsammans istället.
  3. Hur man kollar att en kondom inte är för gammal. Det ska bli luftbubblor i förpackningen och kondomen ska glida runt där inne.
Jag lärde mig säkert mer, men det är allt jag kommer ihåg nu.

Julsånger
Senare samma dag var det dax för den första repetitionen inför brandbergsskolans julkonsert. Ungefär halva före detta 9e dök upp och det var verkligen kul att se folk igen. Framför att Josef var kul att se, han bor ju inte i närheten så det var första gången sedan skolavslutningen.
Den enda nya låten i år är Fallt mit danken, fallt mit Loben och det räcker. Den tar ett tag att lära sig.

Improvisation
Igår spelade jag improvisationsteater för andra gången i mitt liv. Det var på ROJ den här gången. Jag, Simon och Karin tävlade för Ormen, Karin fick hoppa in istället för Emelie eftersom hon var sjuk. Vi mötte Anna, Robert, Fredrik och Kristoffer från ROJ. Det gick hyfstat för mig, men jag är avis på de andra som kommer på roligheter blixtsnabbt. Jag vill så gärna bli lika bra som dem, men det dröjer nog.

 
SEX, JUL och ROJ!

Hemska danskar


Hej mitt vinterland

Tjoho, det blev lite snö det här året med! Jag är alltid orolig för att årets snö blir den sista, därför är jag väldigt lättad. Förra året var det ju en ovanligt deprimerande vinter som betedde sig mer som en höst. Tur att vi slapp det den här gången.
Det finns nästan inget som är lika uppiggande som snö, tillvaron blir genast roligare när marken gnistrar och knarrar hemtrevligt under fötterna. Allt luktar till och med bättre i den kalla vinterluften, allt påminner om lyckliga vintrar när jag var liten. Jag älskar det helt enkelt, men tydligen är det i stort sett bara jag. Alla andra bara klagar på kylan och snön, de är tråkmånsar. Fram med pulkan och bete er som barn igen några timmar innan allt blir slask!
Apropå snö så är det inte långt kvar till jul, nyår och min födelsedag nu. Julklapparna ska jag köpa i så god tid som möjligt den här gången, men det försöker jag alltid göra. Det lyckas ändå alltid bli stressigt.


Jul, jul, strååååålande jul!

Rösten med stort R

Orginalet (Don LaFontaine)
 

Imitationen
(Pablo Francisco)


Pang Prego

Så heter mitt favoritprogram i P3. Det sänds två gånger i veckan och jag har inte missat ett enda avsnitt. Jag prenumererar nämligen på podden och brukar lyssna på den när jag sitter på bussen till skolan. Då har man kul sällskap hela vägen. Programmet tillägnas alltid en person som har fyllt i en ekät med frågor om sig själv på deras hemsida. Det är så redaktionen hittar nya saker att skämta om. Jesper, Josefin, Simon, Liv och Kringlan busringer och pratar underhållande strunt i 45 minuter (så långt är nämligen programmet utan musik) och efteråt håller man sig glad ett bra tag. Ni borde lyssna på dem ni också.

Här får ni några skojiga klipp från programmet:

I kiosken på veberödsbadet
Saurons borg
Narnia vs Nangijala
Strössel
Regalskeppet Wasa
Allergi
Jesper pratar med Gillette


Radio för en, roligt för alla!

Vad har hänt sen sist?

Det här:
  • Min kusin Kajsa och hennes kompis Olivia har varit här ett par dagar. De var i stan för att se Salem al Fakir i Bergwaldhallen och den konserten var tydligen bra.
  • Emilia har fyllt 20 år. Pappa och jag åkte till Solna för att fira henne i lördags.
  • Jag spelade Friaren för andra gången i teaterladan. Det var på ännu ett kulturfik och det gick lika bra som förra gången. Alla repliker satt kvar i huvudet. Kabaréteatern var också där. Det var två killar som jonglerade och var allmänt roliga.
  • Jag har läst ut boken Artemis Fowl och tidsparadoxen, den sjätte och senaste i serien. Den var helt okej, men de första är bättre. Jag skulle nog säga att den tredje är bäst.
  • Den sista boken i serien Arvtagaren har kommit på svenska (Eragon, Den äldste och nu Brisingr).
Ibland räcker det med en sammanfattning, man ska inte bränna ut sig.

Det finns bot för allt


Ebonite för Winamp

För alla er som använder musikspelaren Winamp tänkte jag tipsa om ett läckert tema. Det heter Ebonite och är inte alls dumt, både snyggt och genomtänkt. Ombyte förnöjer vet ni.
Om ni använder Windows media player istället så borde ni verkligen tänka om, Winamp ska sköta musiken och VLC ska sköta filmerna. Så det så! Nörden har talat.


Klicka på bilden för att skaffa temat.

Jag blev tipsad om det på Ottomans blogg.

Nu har jag shoppat kläder!

Det är något jag gör oerhört sällan, men det måste man ju ibland. Det var min första shopping-runda med studiebidraget i egen ficka, alltså en högtidlig premiär. Jag hade inte mindre än två bidrag att spendera och jag gjorde av med drygt ett i Haninge centrum (längre än så orkade jag inte åka). På JC köpte jag fyra t-shirtar och en skjorta och på Cubus hittade jag en munk-jacka. Jag brukar vanligtvis inte hitta något alls som passar mig, men nu gick det bra. Simon, Bea och Susanne från deras klass var hyggliga nog att hjälpa till också, eller alla hjälpte väl varandra. Jag behövde i alla fall mest hjälp, jag är ju som bekant ingen van shoppare. Jag tycker bara att det mesta är för dyrt, det är ju faktiskt bara tyg man betalar för. Det finns saker som är mycket häftigare att köpa för samma pris. En portabel hårddisk eller ett Nintendo DS kostar lika mycket som ett par exlusiva jeans, jag skulle aldrig välja att lägga pengarna på byxorna. Sån är jag, men kläder måste man ju faktiskt ha. De ska vara billiga, passa bra och se bra ut. Först då är jag nöjd. Därför blir det sällan så mycket köpt.
 

 

Tack gode Gud

Per Andersson är grym på att improvisera. Det är lätt att konstatera om man har provat själv. Observera att jag har stått på samma scen som Carl-Johan, killen med den första repliken. Det innebär att jag nästan är kändis... typ."Nu fes jag".

En heldag med lek

Den största anledningen till att jag utbildar mig till konfirmandledare är att jag älskar att leka och göra mig löjlig. Det finns inget bättre ställe för det än i kyrkan. Därför blev jag väldigt glad när jag fick reda på att vi skulle ägna en hel dag åt att lära oss leka bättre. Två goa gossar från Göteborg var inhyrda som proffs. Johan och Henrik hette de och de kunde minsann spexa, det blev en väldigt rolig dag tack vare dem.
Vi lärde oss i vilken ordning man ska leka lekar med 14-åringar som nyss träffat varandra. Först namnlekar, sedan Lära känna-lekar och sist Lära klämma-lekar. Först lär man sig namn, sedan lär man sig att vara löjlig utan att skämmas och sist lär man sig att ta i varandra. Då blir det en bra start förgruppen och alla får lite kontakt med varandra. Jag lovar att det blir konstigt om man tar lekarna i fel ordning.
Efter lunchen underhöll Johan oss med lite trolleri. Det bästa tricket var när han gav mig leken och sa åt mig att lägga alla röda kort i en hög och alla svarta i en annan, utan att se dem förstås. Alla kort var nedåtvända, jag hade blandat leken själv och la korten i högarna så slumpvis jag kunde, men på något sätt hamnade de ända sorterade efter färg. Jag blev grymt impad må ni tro.
När dagen tog slut klockan fem var jag definitivt bättre på att leda lekar än innan, tack för en kul och intressant dag Johan och Henrik.
 

Gesundheit!


Fem gånger Gud

Igår fick vi i skolans dramagrupp se ännu en pjäs på Stadsteatern, den här gången var det i Skärholmen. Alldeles bredvid Scengymnasiet som jag funderade på att börja på för snart ett år sedan.
Pjäsen hette Fem gånger Gud och var helt okej, skriven av samma författare som skrev Ett öga rött. Det handlade om en dramalärare på gymnasiet och hans fyra elever som skulle sätta upp en pjäs tillsammans. Läraren var helt inställt på Ett drömspel av Strindberg, men inte eleverna. Istället berättar alla om något i sitt liv och det var svårt att veta när det var "på riktigt" eller i pjäsen de övade. Det var väldigt olik Tre systrar som vi såg sist, den här var hälften så lång och mycket mer modern.
Publiken var däremot inte alls optimal. Den bestod av högljudda ungdomar som inte alls verkade vilja vara där. De var helt klart tvingade att se pjäsen och hade nog helst sluppit.
Vi såg förresten en av skådespelarna från Tre systrar i publiken, men han verkade vara där av fri vilja.

Något annat jag vill passa på att berätta är att firefox på skolan äntligen har uppdaterats från ettan till trean, det uppskattas Peter!


Improvisationsteater och Halloween-partaj

Det dröjde en stund, men nu ska ni få höra vad jag hade för mig de sista dagarna innan skolan började.

På fredagen var det dax för Simon och mig att improvisera i kulturhuset, något vi inte gör varje dag. Vi var allt annat än lugna innan, men vi gjorde faktiskt inte bort oss. Det var rent av kul. Jag gör det gärna många gånger till ska ni veta. Man har ingen press på sig att lära sig ett manus innan i alla fall, det är bara att tuta och köra.
I första akten sammarbetade vi från Ormen, ROJ och Ad lib med varandra, då körde vi bland annat frys och die-game. I akt två tog proffsen från Ad lib över och improviserade fram tre historier som knöts ihop med varandra. Efter det var det dags för teatersport, Ormen och ROJ mötte varandra och ROJ lyckades kamma hem segern. Hela tiden var publiken med och bestämmde grejer, t.ex. plats eller slutreplik. Det mesta blev riktigt underhållande och Simon och jag överlevde kvällen.

Dagen efter åkte vi in till buttericks och köpte en trollkarlsmask till mig (eftersom jag inte hade kunnat bestämma mig förra gången). Det var om möjligt ännu mer folk där inne än sist och paniken var inte långt borta. Jag roffade åt mig masken som jag redan hade valt på internet, betalade och gick ut så fort jag kunde. Man måste ju komma lite utklädd till en fest på halloween.
Klockan sju började det och för mig, Simon och Sofie slutade det elva nästa dag (vi tre sov över). Det var en kul kväll, man träffade nya personer att bekanta sig med.


Ad Lib


Fjortisar på Skansen

De måste ha rymt från sin bur.


RSS 2.0