Idol-köande

Igår kom Idol till stan (närmare bestämt Hovet) och jag var där tillsammans med Simon, Mathilda, Frida och Ida, men det var bara Simon och Ida som var där för att söka. Vi andra följde bara med för att hålla deras händer och peppa lite. Vi kom dit ungefär kvart över åtta på morgonen och klockan tio så skulle insläppet börja. Det var en bamsekö, men vi trodde faktiskt att den skulle vara längre än den var. Vi ställde oss i kön och väntade.
Så småningom satte Peter Jihde igång att prata, och folk i kön blev intervjuade här och där. Alla skulle dansa och vifta med händerna så att det såg ut som att vi hade det kul på TV... men det var inte så jävla kul. Juryn var försenad med 40 minuter och efter en kort stund tog de lunchpaus i en hel timme! Hur svårt kan det vara att dissa folks sångtalanger medan man äter? Inte alls svårt. Varje halvtimme fick vi i kön ta ca tre korta steg fram (obs, jag överdriver inte det minsta) och solen stålade ner på oss. Det delades ut lite gratis red bull (eftersom det är bra reklam för dem om burkarna syns på TV) och läkerol (eftersom de sponsrar). Muf (alltså moderaternas ungdomsförbund) försökte locka till sig förstagångsväljare med hjälp av godis också och jag pratade en stund med dem. Mathilda stödjer alliansen till fullo och det går inte att prata med henne om politik utan att hon kastar förbannelser över Lars Ohly och Mona Sahlin. Snart måste jag engagera mig i sånt där, men det är svårt att få en bra överblick över alla partier. De säger att det blir bättre om man röstar på dem, men de säger aldrig hur det ska göra allt bättre. Nästa gång det är val så får jag ju faktiskt rösta, och då måste jag vara säker på vad jag tycker.
Alla försökte trängas lite smått och man stod obehagligt nära svettluktande främlingar. Mathilda och Simon kom bort från mig, Frida och Ida till slut. De utnyttjade en öppning för att ta sig längre fram, men vi andra blev kvar. Vi stod i den där kön i sex timmar men kom aldrig fram! Först då meddelas det att vi som stod bakom en viss punkt inte skulle hinna komma fram innan de stängde. Det kunde de ha sagt LITE tidigare! Det finns, tro det eller ej, roligare saker att spendera sina lördagar med. Vi fick istället kölappar för att gå dit dagen efter, alltså idag. Simon, Mathilda och Ida tänkte göra det, men Simon och Mathilda orkade visst inte. Ida står däremot i kön just nu medan jag skriver. Vi får se hur det går för henne.
Jag måste understryka en sak förresten: Jag gillar inte Idol.


Det var rätt mycket folk som ni ser.

Kommentarer
Postat av: Ida

Hahah det är så sant så,det du säger Olle om att det finns roligare saker att göra,men det var mycket roligare idag,när jag var där.:)

Då kom verkligen den lilla känslan i magen fram och man blev lite nervös..

Sjungandet gick bra,men gick tyvärr inte vidare till den riktiga juryn. Men första juryn(som jag kom till tillslut,efter allt köande igår!)Men de var väldigt stränga och petiga. Det var flera andra som gick in i rummet innan mig och jag och de andra som satt utanför hörde dem och tyckte att de lät väligt bra,men ingen av de gick vidare, och dom var typ 100 gånger bättre än vad jag var + att dom hade gitarrer. Vilket såklart är ett plus.

Menmen,det kommer ju nästa år!;) då gäller det att vara där i tid,och sjunga järnet!

2009-04-26 @ 15:31:26

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (det är bara jag som ser den):

Din bloggadress (om du har någon):

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0