Göteborgsresan

Ojojoj, på den här bloggen skrivs det inte ofta. När det har gått mer än en vecka utan ett endaste inlägg är det illa, men nu har jag mycket att berätta för er. Kärleksparet Simon och Mathilda och jag for iväg söderut i torsdags och i går (måndag) kom vi hem igen. Huvudsyftet med resan var att gå på festivalen Way out west, men en sväng till Liseberg kostade vi också på oss såklart.

Att åka tåg var otroligt billigt! SJ sponsrade festivalen och eftersom vi köpte festivalbiljetterna genom dem fick vi tågbiljetter för bara 49 kr ner och 49 kr upp. Det var en riktigt bra deal. De fem timmarna det tog att åka till Göteborg njöt jag av i fulla drag tack vare resans pris.

Vi bodde hos Mathildas kusin Simon. Det var alltså svårt att ropa Simon i lägenheten och få bara en Simons uppmärksamhet. Lägenheten låg mitt i stan och vi fick plats allihop i den lilla ettan. Till frukost åt alla utom Mathilda havregrynsgröt (hon stod tydligen inte ut med smaken) och den var gjord i micron. Sådan gröt har jag aldrig ätit förut, men det fungerade precis lika bra som på spisen. Det trodde jag inte. Gröten var nog faktiskt det enda nyttiga som vi stoppade i oss i Göteborg. Vi drack läsk till varje måltid och en glass var smarrit då och då. Vet ni förresten att det kryllar av Burger King-restauranger istället för McDonald's där borta? Det var en trevlig överraskning eftersom deras burgare smakar bättre, men jag tyckte att det var lite konstigt. Något annat vanligt var tjocka, svarta glasögon. Vart man än tittade så såg man alltid någon som bar dem. Numera är min bild av en typisk göteborgare en smal och blond 20-årig kille med en långärmad, blåvit-randig tröja. Se hur många du själv kan hitta under en dag där nere. Ta med kulramen.

Ni kan aldrig gissa vad Simon (kusinen) hade på sin dator. Han hade alla avsnitt av Skrotnisse! När jag såg det blev den lille pojken inom mig lycklig. Jag tog bums fram mitt USB-minne och nu har jag mycket nostalgi att uppleva här hemma. Simon och Mathilda har aldrig sett Skrotnisse i hela sitt liv, de lyssnade tydligen på Trolles Trafikskola istället. Simon (kusinen) hade även det på datorn så de deras inre barn blev lyckliga de också.

Min kusin Mattias från Borås hade vägarna förbi en av dagarna. Han och hans kompis Anna från konfirmationslägret han var på i sommar skulle lyssna på ett band som var med i en musiktävling som Göteborgsposten hade ordnat. Trummisen var nämligen också en kompis från lägret. Jag, Mathilda och Simon gjorde dem sällskap och lyssnade vi med. Efteråt messade Mattias och sa att de hade vunnit! Det måste ha varit kul för dem. Anna är förresten rösttvilling med Cissi från 9e. Anna kom från Alingsås (dit Pippis pappa flyger med luftballong ni vet) och Cissi bodde ju i Borås innan hon flyttade till Haninge. De låter precis likadant.

Festivalen höll på i två dagar, men i stort sett alla artister vi ville se spelade på den första dagen. Det var Timo Räisänen, Band Of Horses, Beirut, Robyn och Glasvegas. Då sken solen också, men den andra dagen var det inte lika skönt att vara utomhus. Hela festivlaområdet blev en lerpöl. Den dagen såg vi Florence Valentin och Lily Allen och hon var festivalens bästa artist enligt mig, inte bara för att hennes linne var genomskinligt, men till viss del såklart.

Dagen innan vi åkte hem spenderade vi på Liseberg, ett helt underbart ställe. Det var första gången jag var där utan någon släkting och det kändes speciellt. Jag åkte allt läskigt och det är verkligen inte dåligt för att vara jag. Jag är ganska stolt över mig själv. Höjdskräcken är den absolut värsta attraktionen, men jag tror att den är läskigare för folk som inte är närsynta. Jag är ju tvungen att ta av mig glasögonen och då ser man inte lika tydligt hur fasligt högt upp man är. Det är tur för mig. Det ska ju vara roligt och inte bara läskigt. Min favorit är nog Balder, den tröttnar man inte på i första taget. Innan vi begav oss till lägenheten igen bestämde sig Mathilda för spela på några av alla lyckohjul och det visade sig vara resans bästa beslut. Vi åkte hem med en jättetoblerone, en jättechokladkaka och en normalstor Paradisask! Snacka om att vi hade flyt! Mathilda delade allt lika mellan oss, fastän det var hennes pengar vi hade spelat för. Det var snällt av henne.


Festivalen, Lisebergstornet, PandaVision, FlumeRide och lotterivinst

Kommentarer
Postat av: Nisse Hult

Trevlig resumée av Göteborgsresan. Du kan verkligen trycka ut dig i text. Bra bra!!! Hur går det med dina körkortsplaner?

2009-08-19 @ 10:08:27

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (det är bara jag som ser den):

Din bloggadress (om du har någon):

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0