HandledarutbildningJag är snart redo att ge mig ut på vägarna med pappa bredvid! I går gick vi den obligatoriska handledarkursen på Grönlunds trafikskola och samtidigt kollade jag synen, så nu har jag alla papper som ska skickas in till Länsstyrelsen innan jag får övningsköra.
Jag ser inte mycket utan glasögon ska ni veta. Jag skulle berätta vilka siffror jag såg, men jag visste först inte ens att det var siffror jag tittade på. Då är det illa. Med glasögonen var det däremot inga problem att säga rätt, det är alltid något att vara glad över. Själva kursen var riktigt intressant. Alex, alltså Mimmis (som är Simons kusin) pappa, höll i den och han kan verkligen sina grejer. Han var bra på att förklara också. När det är dags att ta lektioner på trafikskolan så vill jag jättegärna lära mig av honom. Pappa, och alla andra blivande handledare på kursen, kände att de hade glömt mycket sedan de tog sina körkort. Åtminstone så är det mycket de inte tänker på, de behöver inte det eftersom allt sitter i benmärgen. De har ju kört bil tusentals gånger.
Några saker som Alex sa blev jag väldigt förvånad över. Visste ni till exempel att de vita strecken i mitten av vägen är tre respektive nio meter långa eller att händerna på ratten inte ska visa klockslaget tio i två nu för tiden. Händerna ska visa klockslaget kvart i tre eftersom man annars får dem i ansiktet om krockkudden utlöses och det vill man inte. Det är en otrolig kraft i de där påsarna. Om man utlöser en krockkudde på marken med ett bildäck ovanpå så flyger bildäcket inte mindre än 25 meter upp i luften!
När de tre timmarna som kursen varade var över fick jag några böcker också. Det var bland annat Körkortsboken. Jag hade ingen aning om att det ingick i priset, så jag hade redan köpt en på nätet och den hade kommit tidigare samma dag. Nu har jag alltså två, men det är två olika upplagor. Den jag köpte var den sjuttonde upplagan och den jag fick var den fjortonde, därför vill jag inbilla mig att pengarna inte är helt bortkastade. Att ha den ena boken hos mamma och den andra hos pappa är ju inte helt fel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (det är bara jag som ser den):

Din bloggadress (om du har någon):

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0