Inglourious Basterds

När veckan börjar ta slut vill man gå på bio och det var precis vad jag, Thomas, Andreas, Burre, Lisa och Hanna gjorde i går. Egentligen hade vi tänkt se District 9, den där filmen om rymdvarelser ni vet, men så blev det inte. I biljettkassan fick vi nämligen reda på att våra bokade biljetter inte fanns. Det var väldigt mysko och tvillingarna (Thomas och Andreas), som hade tagit initiativet till att se just District 9, blev väldigt besvikna. Resten av gruppen var det däremot inte alls synd om, vi hade hellre velat se Inglourious Basterds och helt plötsligt gick vår önskan i uppfyllelse. Framför allt jag var väldigt nöjd med händelseutvecklingen.

Filmen var den bästa jag har sett på länge och den får helt klart en femma i betyg av mig! Jag brukar inte kunna säga vad som gör att jag gillar en film, men nu tror jag faktiskt att jag kan det.
  1. Man blev underhållen från början till slut (nästan tre timmar) och det blev olidligt spännande i salongen. Jag satt som på nålar. Ibland när det var speciellt fängslande så fick man se saker i slow-motion och att se spännande moment långsamt gör de ännu mer spännande. Spänningen håller åtminstone i sig längre.
  2. Allt visades. T.ex. när en nazist fick skallen inslagen så såg man det. I alla andra filmer så skulle man sett slaget komma och sedan skulle allt ha blivit svart. När man ser även det man inte vill se så känns filmer mer verkliga tycker jag.
  3. Jag blev ständigt överraskad och det gick inte alls att gissa vad som skulle hända härnäst. I många filmer brukar mycket bli som man tänkt sig, men så var inte fallet här.
  4. Jag hade känslor för i stort sett alla karaktärer, både bra och dåliga, och man brydde sig verkligen om vad som hände med dem. Inga var anonyma ansikten som kunde dö utan att man ens lyfte på ögonbrynet.
Filmen hade rätt många roliga stunder också och det är alltid ett plus. Ni måste helt enkelt se den. Tarantino kan sina grejer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (det är bara jag som ser den):

Din bloggadress (om du har någon):

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0