This Is The LifeDet är inte ofta som jag fastnar för en låt som är ny och populär, men nu har det hänt. Amy Macdonald heter tjejen som sjunger och låten är ju rikitgt bra.

Min ö

Jag kom på att jag inte har lagt ut några bra bilder från Muskö än, och det är nog för att jag knappt har tagit några. Jag är väldigt dålig på att plocka fram kameran och det gillar jag inte, men idag tog jag faktistk några foton som jag tänkte visa er.  1. Backen ner till huset
  2. Huset och en pappa
  3. Samma hus men från en annan vinkel och utan pappor
  4. Busshållplatsen (som heter Muskö kyrka)
  5. Vägen man glor på när man väntar på bussen
  6. Båtplatsen
  7. Kyrkan
  8. Skolan (för lågstadiet)
Nu vet ni på fastlandet hur det ser ut på min ö.


Riksäpplet vs Parabolen

Det finns egentligen bara två riktigt bra lunch-restauranger runt min skola. Den ena är hotel- och restaurangskolan Riksäpplet och den andra är Parabolen i Haninges kommunhus. En liten jämförelse av dem här på bloggen vore väl inte helt fel? Då vet ni var ni ska äta någonstans. För er som inte bor i Haninge blir det här ett onödigt inlägg, men det kan inte hjälpas.

Riksäpplet
Det bästa med Riksäpplet är priset. För en elev på Fria kostar det inte mer än 40 kr att bli mätt. Alla andra betalar 60 kr men det är ju inte dyrt det heller. För mig som är ekonomisk är det i alla fall underbart, då räcker kupongerna länge.
Det finns tre rätter att välja mellan varje dag, en med fisk, en med kött och en vegetarisk. Det är inte god mat på menyn jämt, så man måste spana in deras hemsida innan. Annars kan man bli tvungen att äta Vegburgare med rödbetstzatziki eller något liknande.
För det mesta får man lagom mycket på tallriken, men två gånger har det hänt att jag har fått löjligt lite.
Man får obergränsat med salladsbuffé, bröd-bullar och dricka (saft, vatten, mjölk) och efteråt bjussar de på en kaka.
Det kan ibland bli lite ont om platser, men annars finns det inte så mycket negativt att säga.

Parabolen
På Parabolen finns det sex rätter (plus några andra som aldrig ändras) att välja mellan. Det är alltid smarrig mat.
Det är inte lika bra priser som på Riksäpplet, men de är okej. Det mesta kostar drygt 70 kr, men man måste alltid be om växel. Kassörerna förstår aldrig att man ger pengar tillbaka om kunden betalar för mycket. De tar bara kupongerna utan att räkna dem och sedan vänder de sig till nästa i kön. Det stör jag mig på!
Man får oftast sin mat direkt på brickan utan väntetid och jag tror faktiskt att portionerna är en aning större än på Riksäpplet.
Brödet är bara tunna skivor av en ljus limpa men salladen är bra och man får ett glas läsk till maten. Ibland slår de på stort och bjuder på en bit tårta efteråt.
Det finns gott om platser också så man behöver aldrg sätta sig vid främlingar.

SLUTSATS
Var man äter beror mest på vilken av restaurangerna som serverar den godaste rätten den dagen, men om man har gott om kuponger så äter man oftast på Parabolen.


Tant Lingon


Bara för att Linn ber så snällt

Bältdjur hoppar rakt upp när de blir överraskade, det är därför så många blir överkörda

Varje år dör ca sju personer av vassa föremål i deras diskvatten.

Jorden utsätts för 50 000 jordbävningar per år och 100 blixtnedslag i sekunden.

Om en man aldrig rakar sig under sin livstid så blir hans skägg ungefär 8,4 meter.

Män kan läsa mindre text än kvinnor, men kvinnor kan höra bättre.

En mus-spermie är längre än en elefant-spermie.

Mozart komponerade "blinka lilla stjärna" när han var fem år gammal.

Det finns fler engelsk-talande i Kina än i USA.

Frasen "Schack matt" kommer från persiskans "Shah Mat" som betyder: kungen är död.

OBS! Det 300:e inlägget!

Curling i Södertälje

Jorru, nu har jag sportat minsann. Det var en "vinteridrottsdag" idag och då valde jag att testa curling, för den chansen får man ju inte varje dag. Jag, Ida, Burre, Thomas, Adde, Sara och Karin var de enda från vår klass där och vi spelade tillsammans, jag och tjejerna mot killarna. Det blev 2-2 så ingen blev ledsen och det var en himlans tur. De där curling-stenarna fungerar nämligen bra som vapen mot kaxiga vinnare, de väger visst 20 kg.  
Det är verkligen inte så lätt som det ser ut att spela curling. Att få iväg stenen i exakt rätt hastighet är nästan omöjligt. Antingen så stannar den fem meter för tidigt eller så stöter den emot kanten. De där dumma kvastarna gör inte saken lättare, de gör ingen nytta alls. De finns bergis bara för att få deltagarna att röra på sig lite och hålla värmen, stenen åkte inte snabbare för att man skurade i alla fall. Nästa gång tar jag med en dammsugare eller en mopp som dessa herrar, det kanske gör skillnad.
Någon matpaus fick vi inte, vi skulle väl ha ätit innan vi kom dit. Vi började ett och slutade tre, men vi var ju tvungna att åka från handen halv tolv så någon lunch hade vi inte fått i oss. När man har sovmorgon sover man, äta får man göra på ätmorgonar och någon sådan fick vi inte. Ni förstår kanske att jag var vrålhungrig när jag kom hem klockan fem.


Ingmar Bergman på Skansen


Statist.seJag har länge gått och funderat på hur folk hamnar i reklamfilmer och sånt. Jag ser i alla fall två jag känner från teatern på tv ibland och det verkar vara många fler som jag inte har lagt märke till. Arne från Ormen är med i treo-reklamen som går nu och Fredrik från RoJ (Simons mammas f.d pojkväns bror) syns i reklamen för ramlösa. Det är verkligen något jag vill vara, en statist i reklamer, filmer och musikvideor. Det vore något det.
För ett par dager sedan bestämde jag mig för att ta tag i saken, så jag googlade helt enkelt. Det var ett bra beslut för jag hittade kanske världens bästa hemsida, ni kan säkert gissa vilken eftersom jag använde den som rubrik. Det är därifrån företag plockar statister till sina reklamer! Både Arne och Fredik är medlemmar där och det är ju självklart så de har fått jobben. Fredrik sa att han fick sitt första jobb dagen efter att han gick med. Det är inte gratis, men inte dyrt. Det kostar 230 kr att vara medlem i ett år och man brukar få 300-1000 kr för varje statist-jobb, osså får man ju faktiskt synas i tv också. Det kan knappast bli bättre. Jag ska snart registrera mig och hitta några fina bilder på mig själv att lägga upp, några med sug i blicken (ja, jag skojar).

Sedan kan ni så småningom peka på tv:n och ropa:
Honom känner jag! Honom känner jag!

Hjärt- och lungräddning

Idag har jag lärt mig mycket nyttigt. Jag och de andra som utbildar sig till konfa-ledare var nämligen på livräddningskurs i kyrkan. Sånt är himlans bra att kunna, men det blev lite långrandigt. Vi var där från halv tio till fyra och på den tiden hinner man tröttna. Att ha gått en sån här kurs ser bra ut på ens cv i alla fall, då kan chefen lita på att jag räddar honom eller henne om det skulle behövas.
Vi lärde oss massor av Lennart (som läraren hette). Allergier, blödningar, hjärtstopp, nu har vi koll på det mesta. Vi övade på dockor samt varandra och det blev rätt blodigt (i alla fall blött av det fägade vattnet).
Jag passade på att höra med Elisabet om det fanns någon chans för mig att få jobb i kyrkan till sommaren och det gjorde det nog. Förra året var jag ju för sent ute, men nu lär jag vara långt fram i kön. Hon sa inte så mycket mer än att hon skulle "kolla upp det", men det är en bra början. Jag vill verkligen börja tjäna lite egna pengar.


Did you give the world some love today babyJag är fruktansvärt dålig på att lägga upp låtar jag gillar på bloggen, men nu kommer en. Hon som sjunger heter visst Doris.

Ögon

Jag har funderar på en sak. När man lyssnar på någon så ska man ju titta in i ögonen på den personen, men visst blir det jobbigt efter en stund? Om personen man lyssnar på berättar något som tar en lång stund så måste man ju vända bort blicken några gånger. Det är kanske fult att göra, men annars stirrar man ju bara. Man måste ju hela tiden fokusera på hans eller hennes ögon och inget annat. Om man låter blicken vandra till näsan eller liknande så blir det rätt underligt. Sedan har jag märkt att man måste välja öga ibland också, om man tänker för mycket på ögonen så går det inte att se in i båda samtidigt. Det sociala spelet kan verkligen vara svårt ibland.

Jag slogs av en annan tanke också (det du). När man blundar tänker man ju (i alla fall jag) att ögonen stängs av, men det gör de ju inte. Att de är på non stop och ser insidan av ögonlocken när man blundar har jag svårt att förstå. Jag undrar om blinda upplever ett annat mörker än när seende blundar, deras ögon är ju avstängda på riktigt.


Hajar ni?Simning med skolan

Idag fick alla ettor kasta sig i Eriksdalsbadets 50-meters bassäng och simma fram och tillbaka i några timmar. Vi hade några uppgifter att klara av, t.ex. att simma 300 meter med kläder på (det kändes väldigt fel). Dagis-barnen i mitt omklädningsrum tyckte att jag var lite underlig. Jag bytte ju om till en långärmad tröja och vanliga byxor istället för bad-brallor och duschade med det innan jag gick ut till bassängerna.
Andra saker vi skulle göra (med badkläder) var att "rädda" någon, simma under vattnet en bra bit, simma ryggsim 300 meter, simma 50 meter så fort som möjligt, simma 600 meter hur man ville och trampa vatten i fem minuter.  Jag var helt slut efteråt, men det var en del saker jag inte gjorde. Jag, liksom de flesta andra, får komma tillbaka nästa år och göra det vi inte orkade den här gången.
Det var inte bara tröttheten som gjorde att jag ledsnade, jag fick sendrag i båda vaderna stup i kvarten också. Jag struntade till och med i att besöka den roliga bassängen (där man badar, inte simmar), så gärna ville jag hem.
Jag försökte få kläm på att dyka också, det gick sisådär. Det var efter det jag började få sendrag hela tiden. 
Jag åkte både dit och hem tillsammans med Joanna, Josephine och Malin. Det var väldigt kul att ha sällskap med dem, det är ganska sällan vi pratar av någon anledning.
Väldigt få i klassen följde med till badet och det var trisst av dem. Även om det är jobbigt att simma så väger fördelarna tyngre.


Det här behöver ni inte veta

De flesta människor somnar sju minuter efter att de har gått och lagt sig.

Det trycks fler monopol-pengar per år än riktiga pengar i världen.

10% av den ryska regeringens inkomst kommer från försäljningen av vodka.

Man kan inte känna vad mat smakar om den inte blandas med saliv.

Nästan 80% av jordens djur har sex ben.

Den årliga ökningen av internet-trafik är 314%.

Det kortaste kriget i historien var mellan  Zanzibar och England år 1896. Zanzibar gav upp efter 38 minuter.

En Boeing 747s vingbredd är längre än bröderna Wrights första flygtur.

Tumnageln växer långsammast och nageln på långfingret snabbast, nästan fyra gånger så snabbt som tånaglarna.


En lägesrapport skulle sitta fint va?

Då får jag väl ta mig i kragen och skriva en då.

Jag har köpt ett par mjukis-brallor. Det låter inte som en så stor grej, men jag har inte ägt några sedan dagis. Jag hade tänkt att skaffa ett par när man kunde köpa kläder med Fria-loggan på i plugget, men det sket sig ju. Det blev inte tillräckligt många beställningar så ingen fick några plagg. Då la jag drömmen om ett par lediga byxor på hyllan, men igår tog jag tag i den igen och begav mig till Inter Sport. Det är bekvämt värre, men jag kommer nog inte använda dem när jag är ute på äventyr. På jumpan eller hemma passar de bättre.

Jag kommer inte att fortsätta i ungdoms-gruppen på teatern. Förra terminen var ett totalt löseri med tid och nästa lär inte bli mycket bättre. Vi får inga bra pjäser att arbeta med och det är inte roligt att spela upp en pjäs som man inte gillar själv. Att skriva pjäser är inte heller kul, jag vill spela, inte skriva. Jag tror inte att många tänker stanna kvar i gruppen och fortsätta kämpa med värdelösa manus. Jag kommer självklart att fortsätta med teater på Ormen, men i andra grupper. I teater-verkstaden gör vi små-pjäser och sketcher till kulturfiken, där är jag fortfrande med. Sommarens stora produktion Robin in da Hood ska jag också vara med i. Precis som Simon, Sofie, Erika och de flesta vuxna i föreningen. Det är första gången vi spelar i den stora produktionen, det blir en upplevelse. Jag ska spela Serves (alltså ormen Sir Väs i disney-filmen) om ni undrar. Jag förväntar mig att alla som läser bloggen dyker upp som publik (men ni i Borås slipper).

Provet jag skulle ha första dagen på terminen blev flyttat. Fredrik blev väl en bättre människa över julen (som Ebenezer Scrooge i sagan) och insåg att han var elak. Nu är det istället onsdag som gäller. Det är ett svenskaprov om grekisk litteraturhistoria, det tråkigaste jag har varit med om på länge. Det är helt ointressant och ingen kommer någonsin att ha användning av det i framtiden, så det så. Om Fredik inte hade flyttat provet så hade vi i klassen hämnats med julgrans-plundring (Fredik heter Grahn i efternamn). Då hade vi satt på honom en tomteluva och kastat ut honom i en snödriva. Sedan skulle vi antagligen ha plundrat hans hus på allt värdefullt.

På tisdag ska jag bada med kläderna på. Alla ettor ska till Eriksdalsbadet för att simma 300 m fullt klädda. Att vi måsta ända dit när vi har en bassäng på Torvalla tio minuter bort är dumt, men jag ska inte klaga. Att åka och bada är ju inte fy skam, efter kläd-simmet får vi faktiskt plaska omkring efter eget behag.


Är jag lik honom?

Argument-kliniken


Välkommen Elin

Nu har mammas dröm blivit verklighet. Igår kväll fick vi en åtta månader gammal kisse av mammas kompis killes dotter i Katrinehom. Elin är namnet jag har gett henne och det tycker jag passar perfa. Hon svansar runt här hemma och jamar nu det lilla livet. Det är en otroligt kelig katt det där. Hon spinner och stryker sig mot oss mest hela tiden. Hon är så duktig så, hon går på pottan och klöser inte sönder några möbler. Hon är en van innekatt så hon vet hur man ska bete sig, det hade varit jobbigt att uppfostra en kattunge.
Jag tror att vi kommer trivas med varandra.
 

Visst ser hon kaxig ut?

En vecka i Borås

Då var man hemma igen efter några timmars tåg-åkande. Det har varit en bra vecka där nere hos släkten, man träffas ju inte så ofta så det är kul att ses när man väl gör det. Nästan hela släkten träffades och åt middag tillsammans hos Karl-Gunnar och Britt en kväll, men föruton då så var vi bara med Palmarna. Vi åkte skridskor en dag och det var första gången sedan trean för mig. En gång varje decennium är nog rätt lagom, fossingarna mår ju inge vidare efteråt. 
Andra saker vi gjorde var att bada (inomhus, isen höll faktiskt), strosa runt i världsmetropolen Borås och kolla på film (på bio också). Jag har faktiskt sett massor av filmer under veckan, bland annat min första skräckis (bättre sent än aldrig). Den hette 1408 och var riktigt obehaglig, men jag slapp mardrömmar under natten. På bio såg vi Allt flyter och den var helt okej, helt klart sevärd.
Jag fick reda på mitt betyg i drama under veckan också och det var ett glädjende besked. Jag fick nämligen MVG! Jag hade inte nöjt mig med något annat så det var skönt.


RSS 2.0