BrisingrJag läser inte alls lika mycket som jag en gång gjorde, och på grund av det så har jag hållit på med samma bok i ett halvår (jag överdriver inte). Visserligen bestod den av nästan 800 sidor, men ändå. Jag har inte tagit mig tid till läsning på ett bra tag men nu under sommaren tog jag tag i saken. I dag läste jag äntligen ut den tredje delen i serien Arvtagaren, Brisingr, som var fortsättningen på Eragon och Den Äldste. Från början var det tänkt att den tredje boken skulle bli den avslutande delen, men den blev helt enkelt för lång och delades upp i två. Nu är det bara att vänta på den fjärde boken...

Jag måste säga att jag blev lite besviken på Brisingr. Jag älskade Eragon och Den Äldste och läste därför ut dem på direkten. Att det tog ett halvår för mig att bli klar med Brisingr skvallrar om att jag inte var lika förtjust i den, eller hur? De sista 100 sidorna var lika bra som de första två böckerna, men de andra 700 sidorna var otroligt sega och inte alls underhållande. Det var faktiskt plågsamt att behöva plöja igenom alla dem innan tempot höjdes. Jag hoppas verkligen att den sista boken blir en glad överraskning för mig och alla andra fans.

Kommentarer
Postat av: Sally

Jag har läst Eragon och Den äldste. Första tyckte jag var jättebra men den andra boken tyckte jag var sådär. I ena stunden var den jättespännande och i andra stunden var den jätteseg. Jag måste läsa Brisingr någon gång fast då måste jag nog läsa om de två första böckerna så man kommer ihåg något!

2009-07-11 @ 11:17:04
Postat av: Olle svarar

Sally: Jag var också rädd att jag skulle behöva läsa om de två första böckerna innan jag gav mig på Brisingr, men som tur var så slapp jag. I början av Brisingr finns det nämligen en sammanfattning (som är väldigt detaljerad). När man har läst klart den så känner man sig inte vilsen längre.Trisst att du inte tyckte att Den Äldste var någon höjdare. Jag tror att jag faktiskt gillade den mer än Eragon, men smaken är som baken.

2009-07-11 @ 13:09:51
Postat av: carro

åå va snygg blogg du har:DAllt bra med dig idag?Kram

2009-07-11 @ 13:30:38
URL: http://carrobruden.blogg.se/
Postat av: Jonathan

Jag som tyckte att Brisingr var den bæsta boken i serien hittils! Visst, den blir lite långrandig ibland, men det blir væl de andra också?

2009-07-12 @ 22:32:21
Postat av: Fanny

Åh Olle jag lider av samma, fast jag har fan hållt på med den längre. Den får mig inte att fastna. Så tråkigt :( Men det är bara att kämpa vidare, jag överger aldrig en bok!

2009-07-12 @ 23:53:01
URL: http://lillad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (det är bara jag som ser den):

Din bloggadress (om du har någon):

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0