Övningsköra

Jag har inte börjat med det än, men så här nära har jag aldrig varit! Nu har pappa och jag bokat plats på en handleradutbildning (som man måste gå) och jag har fyllt i en bunt blanketter som länsstyrelsen tydligen vill ha. Nu har alltså jakten på ett körkort börjat lite smått och jag är rejält taggad. Ett syntest måste också genomföras innan jag kan ge mig ut på vägarna och det hade jag tänkt göra någon gång innan utbildningen i augusti. Visst är det krångligt att få övningsköra numera? Det är himlans mycket att göra innan man får klartecken. Innan 2006 var det andra bullar. Då brydde sig inte länet om man tränade bilkörning eller inte. Nu är de däremot sjukt intresserade.

Snart hade jag tänkt köpa teoriboken också, mest för att undersöka vad jag måste kunna. Jag tror faktiskt att jag kommer klara av teorin utan större problem, det är den praktiska biten som jag är spänd på. Vi får se hur det går, men med tanke på att till och med min mamma har körkort så borde jag klara mig galant. När jag känner mig dålig behöver jag bara tänka på mamma för att bli självsäker igen. Förlåt mamsen.

Man kan tycka att jag borde ha tagit tag i den här saken så fort jag fyllde 16, men då kände jag mig inte alls angelägen. Pappa har inte heller visat någon entusiasm direkt om jag ska vara ärlig. Innan vi flyttade till Muskö så dög bussen alldeles utmärkt för mig, men nu vill man faktiskt kunna ta sig till civilisationen alla timmar och inte bara de som SL tycker passar.


Kommentarer
Postat av: Bror Peter Gösta

Pappan har säkerligen inväntat någon form av intresse och initiativ från sonen att ta körkort och måhända har detta intresse mognat inom dig och visat sig först nu.

2009-07-13 @ 21:36:31
Postat av: Sara

Jag gick på utbildningen i April tror jag och fick mitt tillstånd nu ;) men tre veckor efter att vi gick på utbildningen så pajja bilen haha xD

2009-07-16 @ 22:08:26

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (det är bara jag som ser den):

Din bloggadress (om du har någon):

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0