Snart är läsåret slut

Jag kan knappt förstå att det redan har gått ett helt år sedan jag slutade nian. Ett år låter som en väldigt lång tid, men det har gått fasligt fort. Det börjar förresten bli dags för en klassträff nu tycker jag, jag hoppas att någon tar tag i saken (men naturligtvis inte jag) för jag är otroligt sugen på att träffa alla från forna 9e igen. Vi i den nya klassen har äntligen fått en bra sammanhållning (men man får ända sakna Brandbergsskolan ibland)! Samhällsvetarna och ekonomerna i klassen har aldrig umgåtts med varandra mer än absolut nödvändigt, men nu blåser förändringens vindar. Vi sitter numera i samma soffor på rasterna och äter lunch tillsammans. Jag (som länge har kämpat för att detta skulle hända) är överlycklig. Nu känns det äntligen som att vi är en enda klass och det lär bara bli bättre i tvåan och trean. Det andra stora framsteget gäller matvanorna i klassen. Jag har alltid försökt få folk att äta på Parabolen, Riksäpplet eller Rudan när det är lunch (där serveras det nämligen riktig mat), men det har jämt varit mer intressant med McDonald's, Subway och sallader från Sabis. Man vill självklart inte äta ensam, så därför har jag också ätit på dessa ställen. Förra veckan lyckades jag övertala nästan tio personer att äta på Parabolen (de flesta av dem hade aldrig varit där förut) och vet ni vad? De gillade det! I dag åt jag där igen med nästan lika många! Den här stunden har jag väntat väldigt länge på.

Vi har redan fått veta våra betyg i religion, historia och matte och jag är mer än nöjd med dem. Jag har fått MVG i alla tre! Att det har gått så bra med matten är roligast eftersom det länge var mitt svagaste ämne. För ett år sedan hade jag aldrig kunnat drömma om ett MVG. Nu hoppas jag bara att den här trenden håller i sig, om några dagar ser jag resten av mina betyg. Jag tycker att gymnasiet hittils har varit lättare än högstadiet. På högstadiet var det näst intill omöjligt att få bättre betyg än VG. Man skulle alltid kunna något som man inte hade fått lära sig, endast på det sättet kunde man imponera på sin lärare. På Fria får man reda på exakt vad man behöver veta och det är så det ska vara.

På fredag är det skolavslutning och sedan slipper man plugget en stund, men innan dess måste man vara i skolan för att ha rast hela tiden. På lektionerna finns det inget att göra längre och därför slutar de efter högst en kvart. Sedan väntar man på att nästa lektion, som är likadan, ska börja. Sommarlovet är efterlängtat, men jag kommer inte vara lika ledig som tidigare år. Nu ska jag först vara ledare på ett dagkollo för tioåringar i Jordbro kyrka under en vecka, och tre veckor senare ska jag jobba på Brandbergens hemtjänst i fyra veckor. Sedan har jag mycket kosing att spendera, frågan är på vad. Det lär förstås gå åt en del till Göteborgsresan, men att åka lite längre bort vore skönt också. Vi får se vad som händer... och fötter!


Kommentarer
Postat av: Vivika

Mycket insiktsfull text, skulle jag vilja visa många lärare Olle! Ska faktiskt visa det för en viktig person. Alltså jag syftar på det du skrev om betygen. Jga har samma känsla som du, att man ibland försöker "sätta dit" elevrna genom att inte vara tydlig innan med vad man ska kunna. Självklart ska man veta det!Häftigt att dte går så bra för dig, du kommer att bli en stjärna av alla slag!

2009-06-02 @ 22:08:59
Postat av: Olle svarar

Vivika: Skönt att en lärare håller med, då vet jag att det inte bara är jag som tycker så.

2009-06-03 @ 15:09:56
Postat av: sara k

Vilka veckor ska du jobba i brandbergens hemtjänst?

2009-06-05 @ 19:03:16
Postat av: Olle svarar

Sara: Jag ska vara där veckorna 29-32, har du också fått jobb där?

2009-06-05 @ 19:42:23
Postat av: sara k

Ja,:) jag ska också jobba där, men veckorna 25-28 :(

2009-06-07 @ 17:55:16

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (det är bara jag som ser den):

Din bloggadress (om du har någon):

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0