Den sista föreställningen

Den 14:e och sista föreställningen av Robin in da Hood har spelats!

Jag har fått lära mig att det finns en oskriven lag gällande den sista föreställningen: På den får man busa till det. Jag kan säga att det blev en hel del bus och de gjorde att det blev den bästa föreställningen av alla, både för ensamblen och publiken. Vi själva har ju minst sagt tröttnat på pjäsen av förståeliga skäl (vi kan i stort sett varenda replik både framlänges och bakänges), men nu hände många oväntade skojigheter. Det busigaste var att jag och Erika hällde ättikssprit i vattnet som Robingänget drack på scen (i ölflaskor) och i vattnet som prins Magnus baddade i sitt ansikte. Det kan inte ha varit så trevligt, hehe. Magnus fick även riktig whisky att dricka istället för äppeljuice som han borde. Sedan gjorde alla egna små ändringar i sina repliker och handlingar. Det mesta var så pass kul att det borde varit med från början i manuset. Bland annat så tafsade Charlie nästan på Ninas rumpa när de stod och kramades och jag drog ner byxorna när jag visiterade Simon. Allt gjorde bara pjäsen bättre.

Kommer ni ihåg den mögliga whiskyn förresten? Den jag råkade bjuda Magnus på i början av spelperioden. Jag har bytt ut just den flaskan några gånger, men det fanns fler. De byttes aldrig under hela månaden och till slut sa en av flaskorna ifrån. Den sköt Gustav i ryggen med korken mitt under en föreställning och det pangade till riktigt ordentligt. Så mycket hade innehållet jäst. Det hände inte under den sista föreställningen, men jag var ju tvungen att berätta ändå. Det är vad jag kallar ett biologiskt vapen. Kontakta försvaret och sälj idén!

Efter den sista föreställningen stannade alla kvar och åt pizza. Eva delade även ut små presenter tillsammans med foton på var och en av oss och på baksidan var en passade replik nedskriven. På mitt kort stod det: "Hör ni, måste ni spela så där nu? Det är ju fest. Spela något roligare." Och min present var så klart en partyhatt och en liten ballong.

Jahapp, då var allt slut då. Robin har kastat sin sista pil och min hud kan äntligen återhämta sig från allt fetsmink den har plågats av under spelperioden. Det är blandade känslor som dyker upp nu, vissa saker är det skönt att slippa och andra kommer man verkligen sakna. Nu dröjer det antagligen ett helt år till nästa stora produktion på Ormen. I den pjäsen vill jag inte bara spela med kroppen, några dialoger vore inte så dumt.


Tack alla ni som kom och tittade!

Kommentarer
Postat av: Lisa

Det var ett nöje, Olle! Ni var sjukt duktiga allihop, och det var en jättebra pjäs. Jag kommer gärna på nästa! :)

2009-06-14 @ 16:59:28
URL: http://gurkispurkis.blogg.se/
Postat av: Burre

Olle gjorde ju hela pjäsen :)

2009-06-14 @ 17:17:08
Postat av: Lisa

Ja! :D

2009-06-15 @ 22:23:58
URL: http://gurkispurkis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (det är bara jag som ser den):

Din bloggadress (om du har någon):

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0