Wine

Nej, jag ska inte prata om vin, jag ska prata om ett himlans coolt linuxprogram. Jag vet att så gott som ingen av er använder linux, men ni kan lyssna ändå.

Wine (som står för Wine Is Not an Emulator) gör det möjligt att köra windowsprogram på linuxdatorer! Det är sjukt häftigt för folk som är smått nördiga, som jag. Jag installerade det nyligen på min dator här hos mamma bara för att det är kul att ha. Egentligen behöver jag inga windowsprogram eftersom jag klarar mig alldeles utmärkt med linuxalternativen som finns, men nu är både μTorrent och Winamp installerat. μTorrent fungerar hur bra som helst och jag föredrar faktiskt det framför Transmission, men man märker att Winamp tyvärr inte trivs särskilt bra. Jaja, coolt är det i alla fall. Det känns bra att allt går att ordna, även om det inte är nödvändigt för mig i nuläget. Man vet aldrig när man måste använda ett program som bara finns till windows. Seterra hade t.ex. varit bra att ha inför förhöret på världens länder.


Kommentarer
Postat av: Jonathan

Problemet med alla dessa emulatorer är att programmen de kör blir mycket långsammare, tyvärr. Vilket antagligen är anledningen till att Winamp inte trivdes.

µTorrent finns väl i Linuxversion? Har för mig att jag använde det förut...

2009-06-14 @ 18:49:06
Postat av: Olle svarar

Jonte: Nä, µTorrent finns inte till Linux, mem de säger själva att linuxanvändare kan köra programmet med hjälp av wine. Kolla på system requirements: http://www.utorrent.com/downloads/

2009-06-14 @ 19:33:14

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (det är bara jag som ser den):

Din bloggadress (om du har någon):

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0