Konsert i Fredrika Bremer

Igår var Jonte, Simon och jag på konsert. Fredrika Bremers musik-elever i åk ett och två uppträdde och Mathilda var en av dem. Då vill man självklart komma och lyssna. Jag är gymt imponerad av dem och tänker till och med använda mig av feta versaler och utropstecken för att bevisa det.

NI VAR ASBRA!!!

Jag fick en enorm lust att själv spela och sjunga när jag såg er!
Det var inte bara Mathilda som jag kände igen på scenen. Två av de tre trummisarna har jag spelat tillsammans med (Samuel och Fredrik), en av basisterna gick i samma klass som jag på mellanstadiet i Brandbergsskolan (Sandra) och sist men inte minst såg jag en klasskompis från lågstadiet i Båtsmansskolan (Elin). Det var många bekanta ansikten och det var kul att se dem.

Det här var en av låtarna Mathilda sjöng. Jag älskar den!


Min mun mår inge vidare

I fredags var jag hos tandläkaren igen, det var nämligen dags att laga hålet hon upptäckte för nån månad sedan. Just nu känns det som att hon bara gjorde saker värre.
Jag lider av följande:
 1. Det fastnar mat där lagningen sitter.
 2. Tandköttet där är väldigt ömt.
 3. Jag har blåsor i munnen.
 4. Jag har ett sår i tandköttet vid de undre framtänderna (men det är faktiskt mitt eget fel, jag blev en aning hårdhänt med tandborsten på kvällen efteråt)
Suck, allt kommer på samma gång. Stackars mig...

Jag hade inga problem alls med tänderna innan och hålet störde mig inte... om jag ens hade något. Tandläkarna har säker någon ondskefull plan om att göra livet surt för resten av mänskligheten. Det spelar ingen roll för dem om deras patienter har hål eller inte, de borrar som galningar ändå. De gillar helt enkelt att plåga folk, det är min teori.


Ljusteknikern Ohlsson

I helgen lekte jag med ljus i ladan och min insats var lysande (paus för skratt och applåder), i alla fall på söndagen. I lördags blev det lite knasigt, men acceptabelt.
Ungdomsgruppen som jag var med i förut spelade upp pjäsen de har hållit på med den här terminen och jag skötte ljusbordet (med skötte menar jag att jag tryckte på en enda knapp då och då). Pjäsen hette Drömmen om Maria och den hann gruppen börja öva på redan förra terminen när jag fortfarande var med. Emelie hade skrivit den och Simon och Mathilda hade fått huvudrollerna (kanske för att de kunde pussas lite på scen utan svårigheter, det är inte omöjligt).
Mathilda utsattes för mer än bara pussar. Hon blev även spottad i ansiktet och stenad med grå frigolit-stenar (som kändes mer än man trodde). Tobias, som var ny i gruppen, fick ett ägg kastat i skrevet också. Det var med andra ord mycket ilska på scen.
Jag ångrar inte att jag slutade i gruppen, men jag är sugen på att ha en stor roll igen. Att vara med i Robin in da Hood är jättekul, men där spelar jag nästan bara med kroppen. Jag saknar att lära mig långa repliker i en dialog och att spela med rösten.
På fredag åker ungdomsgruppen till Sundsvall för att spela upp pjäsen på en teater-festival. Lycka till där uppe!



Pjäsen baserades på låten ovan. Om ni vill se bilder från föreställningen så får ni kolla här. De lär dyka upp snart. Tills dess kan ni spana in bilder från ett av Robin Hood repen.

Jag är en allätare

Olle åt tumstock... blev mätt.

Olle åt stol... satt i halsen.

Olle åt ica-kasse... sket påse.

Olle åt glödlampa... lös i magen.

Kultur, musik och teater

Det är spåret jag valde att läsa i tvåan och trean och nu ska jag berätta varför. Bengt gav oss nämligen lite mer information om valet för några dagar sedan och då blev det lättare att välja. Tre av kurserna (det är två i varje spår) är meritkurser och det innebär att man får lite extra poäng för dem. Det ska tydligen vara lättare att komma i på vissa utbildningar om man har meritpoäng i speciella kurser. De tre kursena med meritpoäng är latin, idrott B och kultur- och idéhistoria. Den tredje ingår i spåret kultur, musik och teater och den är bra att läsa om man vill bli just jurist. Det är ju underbart! Det är alltså bättre för mig att läsa kultur, musik och teaterspåret än jurdikspåret om jag vill bli advokat eller något liknande... och det tror jag att jag vill. Jag skulle alltså vilja påstå att det här är en "win win situation", jag förbereder mig inför jurdikutbildningen OCH får göra en musikal i trean, både bra och kul. Att det skulle ordna sig så här lyckligt var mer än jag hade vågat hoppas på.
Nu lär det inte bli någon beslutsångest.


Time out



Det är synd att det inte sänds längre, för det var ofta bättre än parlamentet.

Olle filosoferar kring mode

Lilla jag har funderat på en sak igen.

Varför kallas modevisningar egentligen för modevisningar?

Om man tänker efter så är det jäkligt ologiskt eftersom ingen normal människa skulle sätta på sig sånt som visas på catwalken. Underliga plagg kompletteras med riktigt knasiga accessoarer, frisyrer och sminkningar. Ibland har modellerna t.o.m. vingar på ryggen. Mode ska väl betyda modernt och moderna saker är sånt som är populärt och snyggt just nu, det är i alla fall min uppfattning.  Designare verkar tro att de sätter trender och är nyskapande, men egentligen skämmer de ju bara ut sig själva och de stackars modellerna. De flesta inom modebranschen verkar ha en lätt sinnesrubbning.



Intressanta fakta

Månader som börjar med en söndag har alltid en "fredag den trettonde".

De 101 dalmatinerna, Peter Pan, Lady och Lufsen och Mulan är de enda disneyfilmerna där båda föräldrarna är närvarande och inte dör under filmen.

Om du åkte ut i rymden så skulle du explodera innan du hann kvävas eftersom det inte finns något lufttryck.

Månen och Stilla havet har samma volym.

Myggmedel stöter inte bort myggor, det gömmer dig. Medlet gör att myggorna inte känner att du är där.

Piggsvin kan flyta i vatten.

Ingen vet varför man rodnar.

Titanic hade farten 22 knot när hon kolliderade med isberget.

Italiens flagga designades av Napoleon.

Texas har bara en naturlig sjö, alla andra är konstgjorda.

Det individuella valet

Den 3:e april ska jag ha bestämt mig för vilket individuellt spår jag ska läsa i tvåan och trean. Det är inte ett självklart val, just nu är jag inte helt säker på vad jag vill. Man kan välja mellan dessa:
 • Globala spåret
 • Foto och Grafisk design
 • Äventyr, prestation och ledarskap
 • Kultur, musik och teater
 • Journalistik
 • Juridikspåret
 • Staden, forntiden och framtiden
 • Människan, moralen och samhället
Jag velar mellan två av dem, nämligen jurdikspåret (med kurserna jurdik och kriminologi) och musik, kultur och teaterspåret (med kurserna kultur- och idéhistoria och scenisk produktion). Jurdikspåret verkar nyttigast att lära sig, men musik, kultur och teaterspåret verkar roligast. Om jag i framtiden skulle bestämma mig för i att bli jurist så skulle jag ju helt klart ha användning av att ha gått jurdikspåret, och det är inte helt otänkbart att jag kommer satsa på något sådant. Musik, kultur och teaterspåret kommer jag däremot bara ha användning av på Ormen, för professionell skådis lär jag inte bli. Det som lockar mest med det spåret är att man sätter upp en musikal tillsammans, den vill jag självklart vara med i.

Goda råd är välkomna.


MSN har fått ett lyft...

... men det var ett bra tag sedan nu. Anledningen till att jag inte har uppdaterat än är att det helt enkelt inte har fungerat. Det har inte gått att ladda ner för mig fastän jag provade på många olika sätt. I dag (Grahn sa att det inte ska skrivas som ett ord och jag litar på honom, jag måste fråga om man kan skriva igår, eller om det också är fel) påpekade msn självt att jag inte använde den senaste versionen och frågade om jag ville ha den istället. Då fungerade det helt plötsligt så nu håller jag på att bekanta mig med det nya utseendet som är himla snyggt och skönt att vila ögonen på. Ljudet och animationerna är också annorlunda. Hittils har jag inget att klaga på, men det finns inga stora nyheter att berätta om direkt. Inga revolutionerande funktioner så som röksignaler alltså, det får bli nästa gång antar jag.
Även om det finns hyfsade kloner som alternativ till orginalprogrammet (t.ex. emesene och aMSN) så föredrar jag ändå the real stuff. Emesene använder jag på linux-datorn hos mamma eftersom jag inte har något val. Microsoft bryr sig självklart inte om att göra en linux-variant av sitt program.


Uppdaterna ni också, lite skillnad är det allt.

Min reklam!

Nu går den på tv! Jag har inte sett mer än slutet av den på burken, men på youtube finns den. Jag tror inte att versionen på tv är så här lång, så på den syns jag säkert inte. På den här ser man mig precis i början i alla fall. Titta efter mig den första sekunden, jag har gröna kläder och sitter längst till vänster.



Här kan ni spana in inlägget jag skrev om inspelnings-dagen. Nu tycker jag snart att det är dags för dem att ringa igen.

Vårens dojor

Även jag måste köpa skor ibland och det har jag gjort nu. Vad tycks? Jag är väldigt förtjust i dem och jag fick faktiskt lite rabatt. Därför känns det som ett väldans bra köp, man har väl kontakter. Jag köpte dem nämligen i globen och där jobbar ju Isa (Simons mamma om någon inte har uppfattat det), då kan man få lite personal-rabatt om man är snäll och det är ju jag. Skorna är i läder om ni undrar. Jag spanade in en annan sort först, men de var i tyg och skulle säkert sett ut som hejkomochhjälpmig efter ett kort tag. De var rätt jobbiga att ta på sig också så jag är glad att jag hittade ett annat par som var lika fräsiga. Jag har inte börjat använda dem än, men så fort jag känner att våren har kommit för att stanna så får de följa med ut på äventyr. De grova pjucksen jag har nu är jag faktiskt lite less på, klumpiga och varma känns de så det ska bli skönt att byta.


Schack-humor


I taket lyser stjärnorna

Jag och Simon (som ni kanske förstår är min permanenta bio-kompanjon) såg den igår på Sergel och den var väldigt bra, nästan i klass med Fucking Åmål. Vi var de enda killarna i salongen (förutom en sjuåring), men det hade vi räknat med. Det var ju helt klart en tjejfilm och om folk påstår något annat så ljuger de, men det betyder ju inte att killar inte kan uppskatta den.
Den här gången började inte filmen så sent i alla fall och den var inte lika lång som sist heller. Vi kom inte hem mitt i natten.
Innan filmen började gick vi runt i lite affärer. Vi gick bl.a. in i en 3-butik av någon anledning och så fort vi satte foten innanför dörren så kastade sig en försäljare på oss likt en asätare som ser en skadad gasell.

Asätaren - Ringer ni med 3 nu?
Simon - Ja, jag gör det.
Asätaren - Är du född -87, -88?
Simon - Jag är född -92.

Asätaren - Då är det här din turdag! Just nu kan du som är född -92 få mobilt bredband helt gratis!
Jag - Säkert, nu drar vi.

På computer city köpte vi ett tio-pack snickers att mumsa på under filmen. När vi väl satt i salongen och skulle öppna det kom vi på en sak som vi inte hade tänkt på: Det fanns faktiskt en risk att någon där inne var allergisk mot jordnötter. Vi vågade inte chansa och att ställa oss upp och fråga brydde vi oss inte om. Vi förstod att det fanns en tanke med att det inte gick att köpa snickers i biljettkassan. Vi åt dem efteråt istället och Simon som hade köpt en 1,3 L cola(!) hade mer än hälften kvar att skölja ner dem med.


Svenska för nybörjare


Sms för den ekonomiske

Jag blev tipsad om en sida på Linns blogg, en rätt så smart sida. Om man blir medlem där så kan man skicka ett gratis sms om dagen. Även om man inte tjänar gigantiska summor på det så är det lite praktiskt tycker jag. Det är ju skönare att skriva meddelanden med ett tangentbord än med en mobil. Om man inte skickar ett sms en dag så tycker jag att man borde få skicka två nästa dag, men så snälla är de inte. Om man ska kunna skicka fler så kan man t.ex. göra det jag gör nu, alltså lite reklam för sidan och få fler att bli medlemmar. Länken här nedanför är min personliga och om ni blir medlemmar med hjälp av den så får jag skicka lite fler sms, kanske till er om ni är snälla.

Här är länken till sidan.

Ännu ett kulturfik

Den här gången var det väldigt mycket folk. Innan fiket började så hade nämligen ormens årsmöte hållits och då stannade alla medlemmar kvar för att sörpla soppa och bli underhållna. Emelie blev mer stressad än vanligt på grund av allt folk och eftersom soppan tog slut två gånger så förstår jag henne. Som alltid så började vi underhålla på tok för sent och med för korta pauser mellan sketcherna, men det blev rätt bra ändå.
Först sjöng jag en låt av Robert Broberg som hette Gummimadrassen. Den har jag mimat till ofantligt många gånger under låg- och mellanstadiet som de flesta av er redan vet, men nu var det alltså på riktigt.
Sedan spelade Jonte Für Elise på piano och efter det spelade han, Erika, Sofie och Arne upp en sketch av galenskaparna som hette Den Piffiga Restaurangen. Den var kul och Jonte hade till och med lärt sig åka enhjuling för att de gjorde det i orginalet. Det var seriöst gjort av honom men det visade sig tyvärr vara för trångt mellan borden för att han skulle kunna visa det.
När den var färdig så var det min tur igen. Då var jag Bertil i Fråga Bertil och svarade på tittarbrev, jag pratade om soldatmyror och naturligt smink. Jag smorde bland annat in mina kinder med iskalla hallon för att ge dem ett fint lyster. Arne och Therese framförde sedan ännu en sketch av galenskaparna, Hos Doktorn 1 hette den enligt manuset och den var rolig den med. Här är ett smakprov:
 
- Jag har var i öronen.
- Var i öronen?
- Här i öronen!

Lite senare var det dags för musik. Jonte, Simon och Mathilda sjöng några fina melodier och när Mathilda och Simon började sjunga på En Helt Ny Värld så hände något oväntat (för publiken och Mathilda åtminstone, Jonte hade av misstag berättat för Simon). Jag klampar in utklädd till Ingmar Bergman och ropar: Bryt! Det var den sämsta start jag någonsin sett!
Snacka om att Mathilda blev paff. Hon berättade efteråt att hon trodde att jag kom in av misstag. Håhå, det var skojigt det. När jag var klar med min lilla monolog så fortsatte de med sången, ingen skada skedd.
Charlie visade senare hur bra han var på att beatboxa, och han var grym må jag säga.


Här är orginalgubbarna och om ni klickar på dem så får ni Robert Gustavssons tolkningar av dem som jag framförde på kulturfiket.

Kommunikationssvårigheter


Egoinas Värld

Jag tycker att ni borde spana in en blogg. Den bloggen heter Egoinas Värld och det är min absoluta favorit. Blondinbella kan enligt mig gå och dra något gammalt över sig, för hennes blogg är inte i närheten av Egoinas om man jämför underhållingsvärde.
Egoina (fast det är förstås inte hennes riktiga namn) skriver fasligt skojiga inlägg om allt mellan himmel och jord och hennes blogg är inte som alla andra. Hon ligger på 14:e plats på blogg.ses lista över de mest besökta bloggarna och det är väldigt imponerande, även om jag tycker att hon förtjänar förstaplatsen. Hon uppdaterar med nya inlägg massor av gånger per dag och jag fattar inte hur hon kan ha så mycket att skriva, eller hur hon orkar skriva det. På den här lilla bloggen är läsarna inte bortskämda med inlägg direkt, men jag försöker skriva må ni tro.



"Jaha... Då har du hamnat på ännu en rosa blogg tänker du. Denna blogg handlar dock inte om nagellack, vad man ska ha på sig och om kriser i världen. Det skiter vi i här. Du har precis inträtt Egoinas Värld. Ja, Egoina heter jag och det är här jag skriver min skit. Nja, Egoina är kanske inte mitt riktiga namn, men jag kallar mig det för att det är coolare, det börjar på Ego och dessutom rimmar det på vagina. Jag är en aning schizofren och det mesta ska läsas med en nypa salt."

Män som hatar kvinnor

Den sista dagen på lovet gick jag och Simon på bio. Vi såg Män som hatar kvinnor på Rigoletto och det var en riktigt bra film. Salongen vi satt i var inte så pjåkig den heller. Jag är nästan säker på att det är Sveriges största, det fanns nämligen inte mindre än 918 platser. Det finns inte många salonger som är så stora numera. Ljudet tror jag också var bättre än vanligt. Eftersom vi ville ha bra platser så gick vi på föreställningen som började 21 och det gillade inte pappa det minsta. Jag kan förstå varför. Jag kom nämligen inte i säng förrän halv två på natten och morgonen därpå var det dags för skolan. Jag kom upp ändå, så jag ångrar mig inte.
Arne från Ormteatern var faktiskt statist i filmen. Han står vid ett sågverk och pekar åt vilket håll Michael Nyqvist ska gå. Det är alltid lika kul att upptäcka folk man känner på duken. Simons halvsyster spelade lik också.
Jag upptäckte att han som spelade Pettsson i julkalendern som gick för många år sedan var med. Honom har jag inte sett som något annat än just Pettsson.


Se den!

Jag umgicks med Bea och Emil på lovet också! Dem har jag saknat en hel del må ni tro och det var på tiden att vi sågs. Jag tycker att det är dags för en klassåterförening snart.
Bea var jag hos nästan en hel dag och Emil spelade jag, Jonte och Simon badminton med i ett par timmar.
Simon saknade jag också mycket under lovet, men han kom hem från florida på fredagen.

Allvaret har börjat igen hörrni. Jag har både prov i tyska och historia den här veckan så det är ingen mjukstart för mig direkt. Egentligen har jag inte ens tid att att blogga just nu. Det är kanske på tiden att knyta ihop säcken och återgå till böckerna. Puss och kram, skumbanan

Up Around The Bend


Fråga Olle

En liten lista med frågor och svar skadar aldrig. Den här har jag snott från Mathildas bilddagbok.

1. Hur mycket pengar har du på din mobil?
191,37 kr
2. Har du fått en kyss den närmsta veckan? Nepp, det ser dystert ut på den fronten.
3. Vem tillbringade du minst två timmar med idag?
Ensam? I så fall inte någon än
4. Hur lång är du?
Drygt 180 cm, jag är inte helt säker
5. Vilken är den senaste filmen du sett?
Män som hatar kvinnor såg jag på bio igår med Simon.
6. Hur löd ditt senaste sms?
"Han ska sitta barnvakt."
7. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Det beror på vad det gäller, men om jag har mycket att säga så ringer jag.
8. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Skilda
9. När såg du senast din mamma?
Några sekunder sedan
10. Icke godkänt i något ämne?
Det skulle jag aldrig tillåta mig själv att ha.
11. Mvg i något?
Jag har bara fått betyg i drama än så länge, så ett ämne hittills.
12. När vaknade du idag?
Vid sju
13. Vilken är din favoritplats?
Ehm... Ormteatern kanske
14. Vilken plats föredrar du minst?
En tortyr-kammare
15. Vart tror du att du befinner dig om tio år?
Inte den blekaste
16. Hur stor är din säng?
1, 20 m
17. Vad sover du i?
Sängen, hihi
18. Hur många kuddar har du i sängen?
Tre hos mamma och två hos pappa
19. Var har du bott/bor?
Jag har bott i Söderby, men nu bor jag i Brända bergen och på Muskö.
20. Tycker du om kinamat?
Jag är väldigt trött på det eftersom China Station ligger alldeles vid plugget.
21. Tycker du om kaffe?
Usch nej, en vidrigare dryck får man leta efter.
22. Vad dricker du helst till frukost?
Varm choklad
23. Kan du spela poker?
Aspelut, men bra är jag inte
24. Känner du någon med samma födelsedatum som dig?
Nää
25. Vill du ha barn?
Jadå, ett eller två
26. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska och en liten gnutta tyska
27. Har du någonsin åkt ambulans?
När jag var liten, men det kommer jag inte ihåg (det var inget fel på mig heller)
28. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet är kallt och salt, så jag svarar nog bassäng
29. Vad spenderar du helst pengar på?
Tekniska prylar och annat nördigt
30. Äger du dyrbara smycken?
Armband och halsband
31. Kan du rulla med tungan?
Nepp
32. Vem är den roligaste människan du känner?
Simon och även Emil har sina ljusa stunder (OBS, Mathilda svarade Olle på den här frågan!)
33. Vad har du för ringsignal?
Benny Hill-låten, typiskt mig
34. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Säkert lite, men mina kusiner har ärvt mycket
35. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
En mapp med ett manus i
36. Kan du byta olja på bilen?
Verkligen inte, det får nån annan sköta
37. Vilken var den senaste boken du läste?
Jag håller på med Den Äldste nu.
38. Dansar du i bilen?
Hur skulle det gå till?
39. När var du i kyrkan senast?
Några veckor sedan
40. Hur många hål har du i öronen?
Inga förutom de inbyggda
41. Har du någon piercing?
Nej och jag tänker aldrig skaffa någon
42. Har du någon tatuering?
Nej
43. Har du provat droger?
Självklart inte
44. Röka eller snusa?
Urk... inte fräscht
45. Har du pojkvän/flickvän?
(Olle skakar sorgset på huvudet och tittar ner på sina fötter)
46. Vad är ditt mobil nummer?
Jag är ett populärt offer för bus-ringningar, så jag håller nog det för mig själv.
47. Vad ska du göra ikväll?
Antagligen spela Guitar Hero hos Jonte med honom, Simon och Mathilda
48. Har du några syskon?
Inte ett enda
49. Gillar du godis?
Javisst, framför allt choklad
50. Bor du i hus eller lägenhet?
Hus på Muskö och lägenhet i Brandbergen

RSS 2.0