En sväng till Katrineholm

Pappa och jag begav oss till Katrineholm över valborg för att hälsa på Gerd, Anders och Erika. Det gör vi varje år och förra året skrev jag också ett inlägg om trippen.

Allt var som det brukar. Vi gick fackeltåg till en sjö med en majbrasa i (på en flotte om ni undrar), beundrade fyrverkerier och hade det allmänt trevligt.
Vi spelade som vanligt Alias, världens bästa familjespel enligt mig. Det går ut på att förklara ord för sina lagkamrater och det är mycket roligare än det låter, man brister ofta ut i skratt. Jag går helt upp i varv och kämpar stenhårt för att vinna.
Katrineholm är ett himlans fint ställe. När det väl blir dags för mig att hitta ett eget hus så kan det mycket väl bli ett som ligger där. Staden är lagom liten och den ligger inte alltför långt bort från storstaden. Att husen är bra mycket billigare än här omkring är självklart också ett jätteplus.
Innan vi åkte hem på lördagen så såg vi Erikas dansuppvisning. Det var otroligt många barn och ungdomar som uppträdde, de minsta kan inte ha varit äldre än fem år, och det var en bra föreställning. Danserna som Erika var med i var helt klart de bästa (de små barnens danser går mest ut på att spring runt i en ring).
Erika går i nian nu och ska alltså snart börja på gymnasiet. Hon har bl.a. sökt till Södra Latins danslinje och hon kom in! Det var verkligen en bedrift eftersom det bara fanns 14 platser och ca 150 sökande. Hon är duktig hon. Nu gäller det bara att hitta ett bra ställe för henne att bo på i Stockholm, att åka från Katrinehom till Söder varje dag är nämligen ingen bra idé. Jag är verkligen impad av Erika, för att flytta hemmifrån redan som 16-åring är tufft. Om någon av er känner någon rar gammal tant som vill hyra ut ett rum inne i stan så kan ni väl tipsa mig om det? Det vore schysst. På Muskö blir det ju inte heller bra för henne att bo.
Jag kan berätta att jag köpte ett par skor också, röd-rutiga converse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (det är bara jag som ser den):

Din bloggadress (om du har någon):

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0