Nya pennor

Det fanns inte mycket fint att köpa i Prag, men ett par lyxiga pennor blev det i alla fall. Det är en stiftpenna och en kulspetspenna från Parker som jag har lagt beslag på. De ligger riktigt bra i handen när man skriver och tyngden ger en känsla av kvalité, sådant gillar man såklart. Sedan ser de mycket tjusiga ut också, metall is the shit. Jag tror och hoppas att jag fick dem för ett rätt så bra pris. Pappa trodde hur som helst det och han borde ha koll, han är ju galen i pennor av alla de slag och badar fullkomligt i dem.

När jag satt och testade pennorna märkte jag en sak och jag tror att det var veckan i Båtsmansskolan fick mig att tänka till. Jag har skrivit mina små m, n och r på fel sätt, hur länge som helst! De kan handla om år! En normal människa börjar uppifrån och skriver nedåt, det är både snyggast och lättast. Jag däremot, jag börjar nerifrån och hoppar på grund av det över de små ... taggarna ... eller vad jag nu ska kalla dem. Det gillar jag inte alls. Jag började direkt försöka vänja mig av med det. Jag skrev bland annat "noshörningen", "rumpan" och "matmor" gång på gång för att öva in bokstäverna på rätt sätt.
I dag i skolan kom jag på mig själv med att göra fel några gånger, men jag gör framsteg, helt klart. Snart är jag botad.

Nu när jag ändå är inne på bokstäver vill jag prata lite om skrivstil. Vuxna som använder skrivstil gör det så slarvigt att man inte har en chans att tyda vad som står, aldrig alla ord i meningarna. Jag vet hur alla bokstäver ser ut på skrivstil, men det spelar ju ingen roll om folk gör sina egna varianter av dem. Visst är det trevligt att alla har en unik handstil, men någon måtta får det vara. Det som skrivs är ju till för att läsas.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (det är bara jag som ser den):

Din bloggadress (om du har någon):

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0