Informationsträff på Fria

Som elevambassadör står man minsann inte bara på mässor... man står i sin skola också. I onsdags hölls det en informationsträff där och då var vi på plats för att ge niorna och deras föräldrar våra åsikter om stället. Det kunde ha gått mycket värre, så jag är nöjd med min prestation. Jag vill påstå att jag livade upp stämningen ibland med småroliga kommentarer som uppskattades. Det kändes bra.
Först pratade Fredo och rektor Per med alla besökare i föreläsningssalen. De berättade om hur skolan fungerar och allt sådant som folk vill veta. När de var färdiga delade Fredo upp besökarna i grupper som gick till var sitt klassrum där vi elevambassadörer tog över. Jag, Ida och en tjej från en annan klass tog hand om den största gruppen och den var inte lite större än de andra två (eller tre, jag kommer inte ihåg). Fredo är som tur är inte mattelärare. Det lustiga var att vår grupp knappt gav ett ljud ifrån sig, trots att den var störst. Nästan inga hade några frågor och det var lite trisst. Det är ju svårt att bara prata på om vad som är bra och dåligt, man vill bli avbruten då och då.
När vi var färdiga med vårt snack och powerpoint tog vi med gruppen på en rundvandring. Vi visade dem skolan och några lärare var utplacerade här och där för att prata om bl.a. språkresor, individuella val och schoolsoft.
Jag kommer ihåg när jag själv var nia och besökte skolan på en av informationsträffarna. Jag har elevambassadörerna från den kvällen som förebilder.

Simon tycker för övrigt att det låter väldigt tjusigt att vara en elevambassadör. Jag håller med honom om det, men om jag hade fått bestämma så hade jag hellre varit en elevgreve eller möjligtvis en elevhertig. Det hade varit något det.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (det är bara jag som ser den):

Din bloggadress (om du har någon):

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0