Pappsen är en 60-åring

I lördags, alltså för exakt en vecka sedan, blev han firad och i måndags fyllde han år på riktigt, min gamle far. Festen var på Muskö och för tio år sedan när han fyllde 50 hölls kalaset på Björkö. Vi får se vilken ö som passar till 70-årsdagen. Det blir spännande.

Det blev en trevlig tillställning. Pappa och jag räknade i efterhand ut att över 30 personer kom, det visste vi inte innan eftersom pappa inte hade bjudit någon. Han sa åt folk att han var hemma om de ville svänga förbi, och han storhandlade tre dagar i sträck (det fanns med andra ord mat åt ett helt kompani), men han bjöd ingen. Han är lite lustig han. Maten bestod av köttfärspajer som pappa och Sussie hade gjort och på förmiddagen innan gästerna kom fixade jag och Sussie med alla möjliga sallader och röror. Janne hade också kommit för att hjälpa till. På natten till lördagen ordnade han och pappa i källaren och på loftet, folk skulle ju sova över (i stort sett alla hade en lång resväg hem och det fanns ju faktiskt både vin och öl som skulle göras åt).

Presentöppningar brukar kanske inte vara jätteroliga att titta på, men pappa gjorde den till en höjdare. Varje present hade en historia bakom sig och den historien berättade han. Vissa var långa och andra var ännu längre, men det blev aldrig tråkigt. Vi som satt och lyssnade blandade förstås i oss då och då. Många roliga kommentarer blev det.

 

Jag stannade inte kvar på kvällen. Då åkte jag mot Handen tillsammans med Isa, mamma, Simon och Dani. Simon och jag skulle nämligen på Robin in da Hood-återföreningen för att se inspelningen av pjäsen som vi spelade i våras. Det finns ju inget bättre än att se sig själv på film (jag verkar vara den enda som tycker det). Det var bara synd att den inspelade föreställningen var långt ifrån den bästa. Själva filmandet var inte heller något att hurra för. Folk försvann ut ur bilden titt som tätt. Det var ändå kul att se pjäsen, det hade vi ju faktiskt aldrig gjort förut.

 

Jag kom tillbaka till pappa kl. 13 nästa dag och då fanns det fortfarande gäster kvar.

 

Per-Ivar, pappa Peter och Sussie


Kommentarer
Postat av: Lotta Karlberg

Hej Olle!

Tycker absolut du ska fortsätta blogga! Du har en skön stil och man blir glad av att läsa den. Hälsa pappa och gratta! Hälsningar Lotta karlberg

2009-10-07 @ 09:10:09
Postat av: Benne

Gratta din kära farsgubbe från min familj... Grattis Peppe-Pepsi!

2009-10-12 @ 21:24:32

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress (det är bara jag som ser den):

Din bloggadress (om du har någon):

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0